Grilovaný bôčik v cesnakovo-medovej marináde
Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 26. júla 2015
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 26. júla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na bôčiku narežeme kožu a dôkladne ho nasolíme, ideálne deň pred grilovaním. Cesnak a med dáme do misky a premiešame.
- 2
Rozpálime gril a na miernom ohni bôčik grilujeme a potierame medom a cesnakom. Počas grilovania mäso obraciame podľa potreby.
- 3
Ak si chceme uľahčiť prácu, vložíme bôčik do pece na teplotu najviac 120 °C na jeden a pol hodiny a až potom ho dáme na gril a potierame medom a cesnakom. Podávame s pečeným zemiakom v alobale alebo s pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu