Grilovaný bôčik v cesnakovo-medovej marináde

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 26. júla 2015
Grilovaný bôčik v cesnakovo-medovej marináde
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 - 800 g
6 strúčikov
1 PL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na bôčiku narežeme kožu a dôkladne ho nasolíme, ideálne deň pred grilovaním. Cesnak a med dáme do misky a premiešame.

  2. 2

    Rozpálime gril a na miernom ohni bôčik grilujeme a potierame medom a cesnakom. Počas grilovania mäso obraciame podľa potreby.

  3. 3

    Ak si chceme uľahčiť prácu, vložíme bôčik do pece na teplotu najviac 120 °C na jeden a pol hodiny a až potom ho dáme na gril a potierame medom a cesnakom. Podávame s pečeným zemiakom v alobale alebo s pečivom.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: