Grilovaný ananás
Grilovaný ananás s medom
Autor receptu: redakcia
Postup- Ananás očistíme od listov, vodorovne zrežeme vrch a spodok. Ananás postavíme do zvislej polohy a po celom obvode veľkoryso odrežeme šupku.
- Jadro (stred) odstránime špeciálnym vykrajovačom alebo tak, že dužinu nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm a stredy vykrojíme okrúhlou formičkou.
- Plátky ananásu potrieme olejom. Grilujeme z každej strany asi 4–5 minút, kým ananás ľahko nezhnedne.
- Grilované plátky ananásu pokvapkáme medom
a ozdobíme čerstvou mätou. Pre dospelých môžeme med zmiešať s troškou rumu.
- Ak chcete ananás niečím obohatiť, môžete plátky po grilovaní posypať nasekanými pistáciami.
|