Grilovaný ananás

Grilovaný ananás s medom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ananás očistíme od listov, vodorovne zrežeme vrch a spodok. Ananás postavíme do zvislej polohy a po celom obvode veľkoryso odrežeme šupku.
  2. Jadro (stred) odstránime špeciálnym vykrajovačom alebo tak, že dužinu nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm a stredy vykrojíme okrúhlou formičkou.
  3. Plátky ananásu potrieme olejom. Grilujeme z každej strany asi 4–5 minút, kým ananás ľahko nezhnedne.
  4. Grilované plátky ananásu pokvapkáme medom a ozdobíme čerstvou mätou. Pre dospelých môžeme med zmiešať s troškou rumu.
  5. Ak chcete ananás niečím obohatiť, môžete plátky po grilovaní posypať nasekanými pistáciami.