Grilované kuracie srdiečka na bagete s omáčkou
Autor receptu: sjuz
Tento krát som chcela zo srdiečok pripraviť niečo iné, ako rizoto :)
A keď som odniesla manželovi na záhradku ochutnávku, len sa tak oblizoval...:)
60 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si nálev na srdiečka. Ja som marinovala cez noc.
- Očistené srdiečka naložíme do nálevu a marinujeme prikryté v chladničke cez noc, keď nemáme čas, aspoň jednu hodinu.
- Suroviny na omáčku:
- Pripravíme si omáčku:
Do hrnca dáme vodu so soľou , octom, cukrom, posekaným čili a zohrejeme. Pridáme pretlačený alebo postrúhaný cesnak a odstavíme z tepla.
Pridáme olej, vňaťku, rajčinové vločky. Ocot a cukor si dochutíme už podľa vlastnej chuti.
Odložíme nabok.
Necháme úplne vychladnúť v chladničke.
- Srdiečka si ponapichujeme na ihly alebo špajle po dva - tri kusy,potrieme olejom a osolíme, príp. okoreníme čiernym mletým korením - kto chce.
- Nakrájame bagetu a potrieme olivovým olejom.
- Ugrilujeme buď na kontaktom grile, a uhlí, alebo pod grilom v rúre - ako komu vyhovuje - cca 3 minúty - na medium.
Môžeme ich opiecť aj na panvici, približne 5-7 minút.
Ja som grilovala na kontaktom grile spolu s bagetami - cca 4-5 minút za otáčania a pritláčania ku grilu.
- Servírujeme na opečenej bagete a poliate vychladnutou omáčkou.