Grilované kuracie srdiečka na bagete s omáčkou

Autor receptu: sjuz

Tento krát som chcela zo srdiečok pripraviť niečo iné, ako rizoto :) A keď som odniesla manželovi na záhradku ochutnávku, len sa tak oblizoval...:)

60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si nálev na srdiečka. Ja som marinovala cez noc.
  2. Očistené srdiečka naložíme do nálevu a marinujeme prikryté v chladničke cez noc, keď nemáme čas, aspoň jednu hodinu.
  3. Suroviny na omáčku:
  4. Pripravíme si omáčku: Do hrnca dáme vodu so soľou , octom, cukrom, posekaným čili a zohrejeme. Pridáme pretlačený alebo postrúhaný cesnak a odstavíme z tepla. Pridáme olej, vňaťku, rajčinové vločky. Ocot a cukor si dochutíme už podľa vlastnej chuti. Odložíme nabok. Necháme úplne vychladnúť v chladničke.
  5. Srdiečka si ponapichujeme na ihly alebo špajle po dva - tri kusy,potrieme olejom a osolíme, príp. okoreníme čiernym mletým korením - kto chce.
  6. Nakrájame bagetu a potrieme olivovým olejom.
  7. Ugrilujeme buď na kontaktom grile, a uhlí, alebo pod grilom v rúre - ako komu vyhovuje - cca 3 minúty - na medium. Môžeme ich opiecť aj na panvici, približne 5-7 minút. Ja som grilovala na kontaktom grile spolu s bagetami - cca 4-5 minút za otáčania a pritláčania ku grilu.
  8. Servírujeme na opečenej bagete a poliate vychladnutou omáčkou.