Grilovaná tekvica s oškvarkami

Autor receptu: redakcia

Grilovanie je spôsob, ako osláviť život všetkými zmyslami. Vychádza zo zásady, že najlepšie veci sú jednoduché – prirodzenú chuť kvalit-ných surovín stačí vyzdvihnúť iba koreninami, soľou a olivovým olejom.

4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvicu poumývame vlažnou tečúcou vodou, rozpolíme a jadrá a vnútro vydlabeme lyžicou. Nakrájame na kúsky ľubovoľného tvaru, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a olivovým olejom a grilujeme na primerane rozohriatom grile, prikryté alobalom, z oboch strán.
  2. Ugrilovaná tekvica získa mierne piesčitú štruktúru a je príjemne krehká. Môžeme ju ochutiť aj štipkou sušenej údenej papriky.
  3. Slaninu pomaly vyškvaríme do sklovita. Ešte na panvici zalejeme trochou balzamikového octu a odparujeme, kým nezosirupovatie.