Grilovaná cuketa (cukina)

Autor receptu: kingray

Grilovanú cuketu si pripravíte ľahko a rýchlo. Zdravá pochúťka s trochou kokosového oleja je ideálna pri diéte, ale je vhodná aj pri zdravom stravovaní a chutí aj deťom.

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyte cuketu a ošúpte škrabkou.
  2. Nakrájajte na dlhé pláty po dĺžke asi 0,5 cm hrubé (spečie sa a budú tenšie).
  3. Dajte na gril, kým nezmäkknú (môj gril je uzatvárací, takže griluje obe strany, niečo ako toaster, ak máte jednostraný, tak grilujte z oboch strán).
  4. V panvici si rozohrejte kokosový olej.
  5. Pridajte a popražte nakrájanú jarnú cibuľku a potom pridajte nakrájanú paradajku.
  6. Keď je všetko spojené a mäkké, pridajte nastrúhanú mozzarellu a premiešajte.
  7. Odstavte a pridajte nakrájanú petržlenovú vňať. Osoľte a pridajte čierne korenie podľa chuti. Pozor, aj mozzarella je slaná.
  8. Na grily máte pásiky cukety a na každý druhý pásik pridajte zmes a zakryte čistým pásikom cukety. Grilujte asi 1 minútu a dajte na tanier. Posypte mazzarellou.