Griláž fotorecept

naty - fotkanaty, 23. decembra 2013
Griláž (fotorecept)
Foto: naty

Všetko vianočné pečivo robím ja, ale griláž robí vždy mamina, pretože ju robí najlepšie :) griláž u nás nesmie chýbať.

20 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 - 250 g
200 g
1 plechovka




Postup

  1. 1

    Cukor rozpustíme na karamel

    Griláž (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme orechy, úplne roztopenú Ceru, sme trpezliví aj ked to nevyzerá najlepšie

    Griláž (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme Salko (všetko dávame hned za sebou)

    Griláž (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Sme stále trpezliví, miešame až kým to nezhustne a nevyzerá asi takto

    Griláž (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom vypneme, necháme asi 2 min. chladnuť ale stále miešame, zatial to trošku zhustne a začneme natierať na oblátky

    Griláž (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rovnomerne rozotrieme až po okraje, uhladíme aby sa oblátka poriadne prilepila

    Griláž (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nám to vyšlo na necelé 2 plechy a dávame iba 2 oblátky a medzi to veľa plnky :) Položíme druhú oblátku a hned poriadne zaťažíme po celej ploche. Krájame na druhý deň. Dobrú chuť! :)

    Griláž (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ariela6
mne v krilaži vadi ta cera daju sa krilažky urobit aj bez tuku
hraskojanko
Stále neviem na akom stupni má byť varič, keď sa tam pripadajú všetky tie suroviny a stvrdne to.
grada
Grilažky robím s herou a sú SUPER




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia