Griláž (fotorecept)

Autor receptu: naty

Všetko vianočné pečivo robím ja, ale griláž robí vždy mamina, pretože ju robí najlepšie :) griláž u nás nesmie chýbať.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cukor rozpustíme na karamel
  2. Pridáme orechy, úplne roztopenú Ceru, sme trpezliví aj ked to nevyzerá najlepšie
  3. Pridáme Salko (všetko dávame hned za sebou)
  4. Sme stále trpezliví, miešame až kým to nezhustne a nevyzerá asi takto
  5. Potom vypneme, necháme asi 2 min. chladnuť ale stále miešame, zatial to trošku zhustne a začneme natierať na oblátky
  6. Rovnomerne rozotrieme až po okraje, uhladíme aby sa oblátka poriadne prilepila
  7. Nám to vyšlo na necelé 2 plechy a dávame iba 2 oblátky a medzi to veľa plnky :) Položíme druhú oblátku a hned poriadne zaťažíme po celej ploche. Krájame na druhý deň. Dobrú chuť! :)