Grécke baklažánové hranolky

2010 - bez fotky2010, 18. februára 2011
Grécke baklažánové hranolky
Foto: 2010

Moja suseda je stara pani z grecka a v sobotu mali navstevu a moc to tam vonalo , tak som sa bol povyzvedat, a Zobraziť celý popisMoja suseda je stara pani z grecka a v sobotu mali navstevu a moc to tam vonalo , tak som sa bol povyzvedat, a toto som si doniesol ako recept. Jedine co som zmenil ona pouziva ich grecke oregano ( majoranka) co je trochu ine a vola sa "rigani".Vyskusajte len tak zmizli z taniera....

60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1/2 hrnceka
1 lyzicka (pamajorán)
1/2 hrnceka
250 g
1 strucik
1 lyzicka na drobno sekany
1 lyzicka
  na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Ja som pouzil japonske baklazany take som mal ale europske su tak isto dobre. Neosupane nakrajal na hrubsie hranoly a dal do osolenej vody na 60 minut.

    Grécke baklažánové hranolky - obrázok 1
  2. 2

    Pripravil som si jendoduche cestcko na obalenie kde som do misky preosial pol hrnceka muky , vmiesal lyzicku oregana a lyzicku na drobno nastruhanej kory z citrona a po trochach vmiesaval pivo ( mnozstvo treba vyskusat aka je sucha muka).Spravil hladke riedke cesto ochutil a odlozil na 1 hodinu.

  3. 3

    Baklazany vybral a osusil. ( kdo nema rad slansie treba umyt v cistej vode ). Do rozohriateho oleja som dal vyprazat obalene baklazany ( ked sa obalia nepiju olej co baklazan strasne rad robi ).otacane a vyprazime do zlatista. Odlozime na papierove servitky.

  4. 4

    Najlepsie je zohnat originalny grecky jogurt , je ovela kremovejsi ako tradicny europsky pridal som do nho pretlaceny strucik cesnaku ( mi mame radi tak som dal 2) a na drobno nakrajany kopor.Dakdo mam rad este citron na hranolky ...

    Grécke baklažánové hranolky - obrázok 4

Diskusia k receptu

esmez
Baklažán a cesnak doma milujeme. Toto určite vyskúšame. Vonia mi to až sem na Záhorie :-)
jerica
jednoduché a určite vynikajúce , páči sa mi rcp.ukladám :-)
marianne69
...toto je recept pre nas jak stvoreny,baklazany na 101 sposobov mozeme...stale mam nejaky v chladnicke po ruke,ale europske,skusim zajtra na veceru,vyzera to skvele...
alexdidi
Vyzerajú skvele, baklažány robím často na rôzne spôsoby, vyskúšam aj cestíčko s pivom...
elenitsazante
Rigani je po grecky oregano, je to normalne oregano ktore sa pouziva vsade, majoranka je madzurana :)
babidka
baklazany mame aj my radi a takto sme ich este nerobili - takze hned ako budem mat baklazan , tak robime hranolky :-))))
2010
Isiel som sa opytat , odpoved nie je taka jednoznacna ..aj ked je to asi stratene v preklade , suseda je z ostrovov a chodi to specialne kupovat lebo aspon ona tvrdi ze rigani ma inu chut ako oregano.Takze"prave " rigani je po latinsky:
Origanum vulgare onites – Cretan Oregano, Turkish Oregano, rigani,
Oregano talianske je:
Origanum vulgare hirtum – Italian Oregano
( oregano je vlastne divoka majoranka )
babidka
Ano , oregano je nas pamajoran a rastie u nas vlastne ....vsade:-) Ale v chuti je trosku rozdiel - sejem si oregano na zahon a zbieram pamajoran na lukach a chut je predsa len trosilinku ina . Nie pre kazdeho - ale ja ten rozdiel citim kedze bylinky mam rada a v kuchyni ich casto pouzivam . Takze verim , ze susedka moze citit ten rozdiel ....
marienka44
@2010 ,do cesticka netreba vajicko? Pred ponorením do cestíčka sa má to, co vysmazame, obalit najprv v hl. múke, aby sa cesticko udrzalo a nezosmyklo sa. :-).Hocico znamena maso, zelenina, ryby atd.
honestka
Olejom z tohoto divokeho oregana sa ludia liecia z roznych chorob, je velmi blahodarny, ale nesmie sa nahradit tym, co sa pestuje v zahradach.
=pouziva sa napr. (dychacie cesty, asthma, dlhodoby kasel, zaludok crevne problemy, migrena, bolesti svalov, menštruačné bolesti, nervy, reumaticke klby). moju priatelku doslova postavil na nohy.
2010
marienka44, ked sa to cesticko necha "nakysnut" tak drzi ako lepidlo.
Jedna vec ja som mal tie malicke baklazany - japonske ale poriadne som ich poutieral - vysusil .Tie vacsie -europske by som vyskusal asi by som poprasil mukou?
bozulka
@2010 s tou múkou máš pravdu keď sa obalia v múke toľko nesajú olej,Robievam aj takto, mám jednu grécku kuchárku,tiež máme radi len potrieť rozotretým cesnakom so soľou,po odpotení obalím v hrubej alebo pohrubej múke a vysmažím,k tomu ako píšeš zohnať grécky jogurt /občas sa dá/ cesnačik,kôpor a trošku olivový olej a môžeme mňamkať...Japonské lilky som zohnala len raz aj semeno som mala len som nestihla zasadiť.
1ariana
Ja mám rada baklažány na všetky spôsoby... toto určite vyskúšam. :o)
marianne69
....a ze greckej susedke odovzdavam srdecny pozdrav,robila som ich uz 3x....
mijaita
Po februari tu mame srpenec a vsude krasne baklazany a ne drahe, tak tu lovim recepty, ktere jeste nemam, neznam... a hned dva a s nimi inspirace. Skvely recept na hranolky, napad, obalit napred v mouce a nasledne jen potrene cesnekem a "vymychane" v hrube mouce a osmazene.... skoda, ze je noc a navic nemam doma lilek, ale v pondeli, to bude primo festival ! :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia