Grécke baklažánové hranolky

Autor receptu: 2010

Moja suseda je stara pani z grecka a v sobotu mali navstevu a moc to tam vonalo , tak som sa bol povyzvedat, a toto som si doniesol ako recept. Jedine co som zmenil ona pouziva ich grecke oregano ( majoranka) co je trochu ine a vola sa "rigani".Vyskusajte len tak zmizli z taniera....

60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ja som pouzil japonske baklazany take som mal ale europske su tak isto dobre. Neosupane nakrajal na hrubsie hranoly a dal do osolenej vody na 60 minut.
  2. Pripravil som si jendoduche cestcko na obalenie kde som do misky preosial pol hrnceka muky , vmiesal lyzicku oregana a lyzicku na drobno nastruhanej kory z citrona a po trochach vmiesaval pivo ( mnozstvo treba vyskusat aka je sucha muka).Spravil hladke riedke cesto ochutil a odlozil na 1 hodinu.
  3. Baklazany vybral a osusil. ( kdo nema rad slansie treba umyt v cistej vode ). Do rozohriateho oleja som dal vyprazat obalene baklazany ( ked sa obalia nepiju olej co baklazan strasne rad robi ).otacane a vyprazime do zlatista. Odlozime na papierove servitky.
  4. Najlepsie je zohnat originalny grecky jogurt , je ovela kremovejsi ako tradicny europsky pridal som do nho pretlaceny strucik cesnaku ( mi mame radi tak som dal 2) a na drobno nakrajany kopor.Dakdo mam rad este citron na hranolky ...