ja sa hneď na začiatku ospravedlňujem za fotku, ale ja to proste snáď nikdy nedfotím pekne ostro.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks surové |
|
| 1 ks |
|
| 180 g |
|
| 80 ml |
|
| 120 ml |
|
| 280 g |
|
| 8 g |
|
| 5 PL |
|
| 200 g |
|
| Krém: | |
| 400 ml |
|
| 40 g |
|
| 4 ks |
|
| 250 g |
|
| 12 PL |
|
| 3 PL |
|
| Bielková pena: | |
| 4 ks |
|
| 250 g |
|
| na posypanie |
|
Postup
-
1
cesto: oddelíme si žĺtky od bielkov. k žĺtkom pridáme vanilkový a kryštálový cukor, olej, mlieko, a múku zmiešanú s PDP a nakoniec granko.dobre vymiešame. nakoniec zvlášť pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a opatrne premiešame. cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech, pečieme v mierne vyhriatej rúre- 20 minút.ja som piekla na 200 asi 15 min a potom som stiahla na 180 ešte 5 minút-ale odsledujte si to podľa vašej rúry :)
- 2
upečený plát necháme trochu vychladnúť a natrieme ho džemom.mal by byť trošku pikantnejší.
- 3
krém: ja som si ho robila, kým sa mi pieklo cesto. asi 200 ml mlieka dáme zovrieť a do ostatných 200 ml dám pudingový prášok, 4 žĺtky a dobre vymiešame. toto pridáme k vrelému mlieku a uvaríme hustý puding.keď nám puding vychladne, pridáme maslo vymiešané s cukrom a nakoniec zašĺaháme aj granko. šľaháme do hladka.
- 4
krém rovnomerne rozotrieme na plát s džemom.dáme do chladu kým si pripravíme bielkovú polevu.
- 5
bielková pena: bielka šľaháme nad parou s cukrom. potom ju ozdobne nastriekame na koláčik.nakoniec ozdobíme čokoládovými hoblinkami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu