Foto: smajliqa
ja sa hneď na začiatku ospravedlňujem za fotku, ale ja to proste snáď nikdy nedfotím pekne ostro.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks surové |
|
1 ks |
|
180 g |
|
80 ml |
|
120 ml |
|
280 g |
|
8 g |
|
5 PL |
|
200 g |
|
Krém: | |
400 ml |
|
40 g |
|
4 ks |
|
250 g |
|
12 PL |
|
3 PL |
|
Bielková pena: | |
4 ks |
|
250 g |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
cesto: oddelíme si žĺtky od bielkov. k žĺtkom pridáme vanilkový a kryštálový cukor, olej, mlieko, a múku zmiešanú s PDP a nakoniec granko.dobre vymiešame. nakoniec zvlášť pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a opatrne premiešame. cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech, pečieme v mierne vyhriatej rúre- 20 minút.ja som piekla na 200 asi 15 min a potom som stiahla na 180 ešte 5 minút-ale odsledujte si to podľa vašej rúry :)
- 2
upečený plát necháme trochu vychladnúť a natrieme ho džemom.mal by byť trošku pikantnejší.
- 3
krém: ja som si ho robila, kým sa mi pieklo cesto. asi 200 ml mlieka dáme zovrieť a do ostatných 200 ml dám pudingový prášok, 4 žĺtky a dobre vymiešame. toto pridáme k vrelému mlieku a uvaríme hustý puding.keď nám puding vychladne, pridáme maslo vymiešané s cukrom a nakoniec zašĺaháme aj granko. šľaháme do hladka.
- 4
krém rovnomerne rozotrieme na plát s džemom.dáme do chladu kým si pripravíme bielkovú polevu.
- 5
bielková pena: bielka šľaháme nad parou s cukrom. potom ju ozdobne nastriekame na koláčik.nakoniec ozdobíme čokoládovými hoblinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu