Granatiersky pochod z parného hrnca (fotorecept)
Autor receptu: bibia1
Dlho som zvažovala, či sem ten receptík dám, keďže nedávno bol pridaný granadír, ale dusený, ale bolo to také fajné, že musím :) a nech aj v kategórii Parný hrniec pribudne ďalší recept, nie ? :)
4-6 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme si zemiaky a nakrájame na kocky. Pridáme do jednej z nádob parného hrnca, do druhej dáme fliačky.
- K zemiakom pridáme na väčšie kocky nakrájanú cibuľu, mletú červenú papriku, osolíme a dobre premiešame. Na fliačky nalejeme studenú vodu, tak 1 cm nad fliačky, osolíme, pokvapkáme olejom a dobre premiešame.
- Zakryjeme vrchnákom, na časovači nastavíme 25 minút a paríme.
- Uvarené fliačky premyjeme studenou vodou a pridáme ku zemiakom, dobre premiešame, ak treba pridáme trošku oleja.
- A môžeme podávať. Dobrú chut :)