Granatiersky pochod z parného hrnca (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

Dlho som zvažovala, či sem ten receptík dám, keďže nedávno bol pridaný granadír, ale dusený, ale bolo to také fajné, že musím :) a nech aj v kategórii Parný hrniec pribudne ďalší recept, nie ? :)

4-6
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistíme si zemiaky a nakrájame na kocky. Pridáme do jednej z nádob parného hrnca, do druhej dáme fliačky.
  2. K zemiakom pridáme na väčšie kocky nakrájanú cibuľu, mletú červenú papriku, osolíme a dobre premiešame. Na fliačky nalejeme studenú vodu, tak 1 cm nad fliačky, osolíme, pokvapkáme olejom a dobre premiešame.
  3. Zakryjeme vrchnákom, na časovači nastavíme 25 minút a paríme.
  4. Uvarené fliačky premyjeme studenou vodou a pridáme ku zemiakom, dobre premiešame, ak treba pridáme trošku oleja.
  5. A môžeme podávať. Dobrú chut :)