Granadiersky pochod

Autor receptu: izabella929

Obľúbené naše jedlo.Robíme ho dosť často a podávam ho s rôznymi šalátmi.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky umyjem a dám variť v šupke do rajnice. Kým sa zemiaky varia, urobím si domáce šiflíky.Na pracovnú dosku som si preosiala obe múky, pridala dom do nej štipku soli a jedno vajce. Postupným pridávaním vody, vypracovala som polotuhé cesto.Cesto som vyvaľkala na veľkú okrúhlu placku, ktorú som pokrájala na tenté pásy a z nich som priačne krájala kocky.Do rajnice som si dala zovrieť vodu na vyváranie šiflíkov.Uvarené zemiaky som ošúpala a pokrájala na kolieska.Zemiaky a fliačky som splolu zmiešala, ososlila, posypala čiernym mletým korením.V rajničke som zohriala bravčovú masť a do nej som pokrájala
  2. cibuľu.Keď sa cibuľa opiekla, pridala som do nej červenú papriku a zmiešala.Cibuľu s paprikou som poliala fliačky so zemiakmi a dochutila.Podávam so šalátmi, počas leta mám najradšej rajčiakový šalát s cibuľkou...v zimnom období nám najviac chutí so sudovou domácou kapustou bez úpravy, len tak vybrať zo suda a dať na tanierik.Dobrú chuť.Taktiež, keď nám granadír zvýši aj na večeru upražím ho na chrumkavo...je ešte lepší..