Grahamový chlebík so sušeným droždím

Autor receptu: mirian4

Po nespočetných pokusoch menej vydarených a niekedy aj vydarených ako upiecť fakt chutný chlebík v el. pekárničke; som konečne našla ten svoj recept, ktorý nám veľmi chutí :-)

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame obidve múky so soľou a nasypeme do formy na chlebík (z pekárničky).
  2. Urobíme si kvások: 200ml vlažnej vody + 7g sušeného droždia + 1 KL kryš.cukru + trošku hladkej múky = rozmiešať, zakryť tanierikom a nechať podkysnúť..., pozor aby vám kvások "neutiekol" z pohára, ako mne :-)
  3. Do sypkej zmesi 2 múk so soľou v pekárničke, nalejeme kvások, pridáme 2 KL octu, 1PL oleja a zapneme program na pečenie grahamového chlebíka (každá pekáreň má iný), u mňa je to program, ktorý od miesenia, cez kysnutie až upečenie trvá 3,40 hod. Dobrú chuť!!!