Foto: pusta
Gazpacho je polievka zo surovej zeleniny, je veľmi obľúbená v Španielsku a nielen tam. Má viacero verzií, tak povediac môže sa líšiť od domu Zobraziť celý popisGazpacho je polievka zo surovej zeleniny, je veľmi obľúbená v Španielsku a nielen tam. Má viacero verzií, tak povediac môže sa líšiť od domu k domu. Niekde sa do nej dokonca pridávajú aj pomleté mandle. Táto studená polievka je veľmi osviežujúca a zdravá, predovšetkým chutná,priam stvorená pre horúce dni. Naša millá @marianne pridala túto skvelú polievku s perfektnou fotodokumentáciou postupu prípravy. Dovolím si pridať aj svoju z mojej zbierky.
porcie
príprava
Suroviny
5 krajcov |
|
4 strúčiky |
|
15 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1,5 ks |
|
1 kg (1 konzerva) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
Vložka do polievky: | |
8 krajcov pokrájaných na kocky |
|
podľa potreby na pokvapkanie polievky + na opečenie chleba |
|
1/2 ks |
|
1 ks pokrájaná na malé kocky |
|
podľa potreby kocky |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Chlieb zbavený kôrky pokrájame na kocky, pokvapkáme olejom a necháme ho nasiaknuť olejom.
- 2
Do hrnca dáme neolúpanú na kocky pokrájanú uhorku, očistenú na kocky pokrájanú cibuľu, na kocky pokrájanú zelenú papriku, drvené alebo čerstvé paradajky,chlieb nasiaknutý olivovým olejom, strúčiky cesnaku a všetko spolu ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú kašu.
- 3
Dochutíme octom, soľou a čerstvo mletým čiernym korením, vmiešame pomleté mandle a dáme dobre vychladiť do chladničky - najlepšie na noc na 12 hodín.
- 4
Na olivovom oleji opečieme kocky chleba, necháme vychladnúť. Pokrájame na kocky neolúpanú uhorku a zelenú papriku, všetko uložíme na tanier aj s kockami ľadu, studenú a dobre vychladenú polievku naberieme do hlbších tanierov, pokvapkáme ešte olivovým olejom a podávame s pripravenou vložkou do polievky spolu s kockami ľadu, ktoré si každý pridá sám podľa svojej chuti. Pre jemnosť polievky uhorky môžete zbaviť jadierok alebo olúpať, komu ako vyhovuje.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dakujem.
variantov je veľa a na horúčavy priamo balzam :D
no predstav si to - jasne pre toľko hostí v tom hoteli...koťuhy jedny :D
to by ma nenapadlo :D
dakujem za pochvalu.
varecha.pravda.sk/recepty/gazpacho/19727-recept.html...
nuž je naozaj viac možností :-)
ja som môj recept robila pred 4 rr a zajtra idem zase do toho, taká vynikajúca je :-) mám tam navyše mleté mandle a ty zas iné dobrotky :-)
dakujem ti.
varecha.pravda.sk/recepty/gazpacho-fotorecept/43690-recep...
videla som ten recept a aj komentovala :-)
keby si oba prečítala, prišla by si na to a aj na rozdiely v nich.
dúäfam, že teraz už vieš, ako toje:-)
tak som o myslela. :-)
áno, je to vynikajúca studená polievka. a tie, čo si spomenul, tie sú priam rozprávkové.
poteší ma, ak vyskúšaš aj túto, priateľ môj.
dakujem ti.