Foto: tinca
Ortuť teplomera sa šplhá vysoko nad 30 stupňov a málo kto z nás má chuť na horúcu polievku. Výborne padne teraz táto studená španielska Zobraziť celý popisOrtuť teplomera sa šplhá vysoko nad 30 stupňov a málo kto z nás má chuť na horúcu polievku. Výborne padne teraz táto studená španielska polievka, ktorá nás nielen osvieži, ale nabije aj vitamínmi.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripavíme si všetky suroviny. Očistíme uhorku, papriku,cibuľu, cesnak. Zeleninu pokrájame na kocky, cesnak pretlačíme a chlieb namočíme v troške vlažnej vody. Všetko včetne bazalky rozmixujeme, okrem korením a pochutín. Vznikne nám jemná zeleninová kaša. Zmes potom pretlačíme cez husté sítko, aby sme sa zbavili prípadných šupiek.
- 2
Potom pridáme cukor, citrónovú šťavu, vínny ocot, olej a koreniny. Ak by bola zmes hustá, tak ju zriedime troškou vody. Pripravené gazpacho uložíme do chladičky a necháme dobre vychladiť.
- 3
Podávame chladené, poliate olivovým olejom, lístkami bazalky a ozdobíme kôpkami na drobno pokrájanej použitej zeleniny. Ako prílohu som robila tousty z tmavého chleba nasucho opečené, ale hodí sa aj bagetka, alebo krutónky.
- 4
Gazpacho môžeme podávať v letných horúcich dňoch aj ako drink na záhradnej párty. Stačí ho prizdobiť limetkou a lístkami bazalky. Prípadne pridáme kocku ľadu.
- 5
Použila som tento červený vínny ocot - španielsky a veľmi sa mi chuťovo páči. Kúpila som ho v obchode zdravej výživy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ukladám do KK