Gazdovské prekladané zemiaky s klobáskou v črievku (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Vlastne sa volajú francúzske zemiaky, ale keďže som do týchto použila všetky domáce
suroviny z farmárskeho dvora..dal som im nový šat ako ,,gazdovské,, je v nich domáca
neúdená klobáska v čievku, domáce vajíčka ako aj domáca smotana...
40 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- uvarila som zemiaky v šupke...ošúpala a pokrájala na kolieska..
- uvarila 3 vajíčka, pokrájala na plátky a aj klobásku v črievku..klobáska nie je zaúdená, zvykneme ju ihneď po zhotovení zamraziť..
- zapekaciu misu som vymazala bravčovou masťou a posypala strúhankou z domáceho sušeného pečiva...ukladala som prvú vrstvu zemiakov a na to varené vajíčka..
- odstránila som z klobásky črievko..
- klobáskové mäso som ukladala na vajíčka..
- na klobásku som dala poslednú vrstvu zemiakov...do domácej hustej smotanky som pridala jedno vajce, rozmiešala a poliala zemiaky..jednotlivé vrstvy zemiakov som osolila a okorenila..
- trúbu som predhriala na 200st. a piekli sa 40min. upečené som ihneď posypala strúhaným syrom..
- podávala som k nim paprikovú čalamádu z receptom z Maďarska...dobrú chuť..
- a takto vyzerala klobáska , jaternička, koleno a labka. ..keď mi priniesol farmár..