Foto: marienka44
Recept pochadza z videoseriálu "Ako sa to robí ". Zákusok je nepečený, zvladne to aj začiatočník. Guľky obohatili našu vianočnú misu s drobnými zákuskami.
porcií
príprava
Postup
-
1
Piškóty zomelieme alebo na jemno nastrúhame.
- 2
Do zmäknutého masla pridáme vanilkový cukor, pomleté piškóty, práškový cukor a rozmrazené gaštanové pyré. Všetko zmiešame /môžeme použiť aj ruku/ a pridáme trochu rumu. Masu odložíme do chladničky.
- 3
Celé mandle povaríme asi 3 min., ošúpeme ich. Do dlane si dáme trochu gaštanovej hmoty, dovnútra zapracujeme 1 ošúpanú mandľu a vytvarujeme guľku . Pokračujeme , až minieme všetku gaštanovú hmotu. Doporučuje sa pred polievaním s čokoládou guľky ochladiť v chladničke.
- 4
Nad parou rozpustiť 200 g polevovej čokolády s 50 g Cery a trochu rastl. oleja /poleva bude mať pekný lesk/. Schladené guľky oblejeme alebo ponoríme do tmavej čokoládovej polevy. Ozdobíme polovicou mandle. Na mriezke odkvapkané a stuhnuté guľky dozdobíme cik-cak s bielou čokoládou od Dr. Oetkera v sáčku. Podávame v papierových košíčkoch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Páči sa mi to,len tak pokračuj,teším sa na ďaľšie Tvoje "fotorecepty".