Foto: eraserhead
Nie každému bude chutiť, cesto z gaštanov má špecifickú chuť.
Postup
-
1
Korpus si pripravíme takto Ja som teraz použil polotovar predvarené gaštany.
-
2
Korpus necháme vychladnúť a rozdelíme na 3 pláty, napríklad dentálnou niťou.
-
3
Mascarpone vymiešame s cukrom, pridáme alkohol a na záver vyšlahanú smotanu.
-
4
Jednotlivé pláty natrieme šípkovým lekvárom (mal som vlastnej výroby) a vymiešaným krémom.
-
5
Z jedného plátu vykrojíme 3 tvary ktoré použijeme na vrch torty. Taktiež natrieme šípkovým lekvárom a vlastným krémom. Natrieme aj boky a obsypeme nasekanými kešu orieškami. Dáme stuhnúť do chladu. Ovocie ukladáme maximálne hodinu pred podávaním, aby nám nezoxidovalo.
Diskusia k receptu