Gaštanová tiramisu fitness tortička

sweetlaab - fotkasweetlaab, 20. apríla 2015
Gaštanová tiramisu fitness tortička
Foto: sweetlaab

Gaštany sú vynikajúcou lahôdkou pre prípravu sladkostí. Preto pre nedeľné popoludnie som ich zmiešala s hustým gréckym jogurtom bez tuku, aby som pripravila fitness Zobraziť celý popisGaštany sú vynikajúcou lahôdkou pre prípravu sladkostí. Preto pre nedeľné popoludnie som ich zmiešala s hustým gréckym jogurtom bez tuku, aby som pripravila fitness tiramisu podávané s kávou. Ozdobila som ju tmavou čokoládou, ale pre tých, ktorí chcú mať skutočne fitness dobrotu - pripravte tiramisu bez ozdobenia a vaša tortička na tanieri bude mať o 100 cal menej. Pozri nutričné hodnoty a kalórie na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/04/gastanova-tiramisu-fitness- torticka.html

7
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

250 g
420 g
250 g
2 ks
2 lyžice
50 g
0,5 lyžička
100 g
40 g
1 ks
7 ks
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Na dno malej tortovej formy 18 cm v priemere, 6,5 cm na výšku, poukladajte piškóty, pokvapkajte ľahko s limetkovou šťavou.

  2. 2

    Zmiešajte rozmrazené gaštanové pyré s dvoma balíčkami gréckeho jogurtu (2 x 140 g). Roztrite polovicu na vrstvu piškót, na to spravte vrstvu z banánových plátkov.

  3. 3

    Zmixujte tvaroh s jogurtom (140 g), pridajte vanilkový extrakt a 2 - 3 lyžice limetkovej šťavy, oslaďte medom, potom natrite novú vrstvu piškót, pokvapkajte limetkovou šťavou.

  4. 4

    Natrite druhou vrstvou zmesi gaštanov a jogurtu, postrúhajte čokoládu a nasypte zamatovú vrstvu, potom vložte do chladničky po dobu aspoň 2 hodín, alebo cez noc, ozdobte.

  5. 5

    Ozdoba: Obaľte sedem gaštanov do marcipánu, nechajte chladiť po dobu 5 - 10 minút, zatiaľ rozpustite zvyšok čokolády s lyžičkou kokosového oleja na veľmi miernom ohni a obaľte gaštany v čokoláde, nechajte ich stuhnúť na rošte. Potom ozdobte tortičku s čokoládovými gaštanmi a podávajte.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Máš krásnu fotku, ako vždy! zaujímavý nepečený dezert, gaštanové mám rada, trocha si prispôsobím svojim chutiam, ale inšpiráciu vítam. Tie gaštanové ozdoby v marcipáne a čokoláde sú aspoň za 10*:-)
sweetlaab
Ďakujem Kukulienka :-) Tortičku som navrhla a využila som zopár nápadov na webe, ale tie gaštanové ozdoby sa aj mne páčili, odkukala som ich z Domácej cukrárky od Pavlíny Berzsiovej :-)
jarunka
Pekna gastanova tiramisu torticka, urcite aj chuti, to slovo fitness mi tam nejako nesedi.
sweetlaab
Tiež som rozmýšľala, čo by sa najviac hodilo, aby bolo jasné z jednoducjého názvu, že tortička má beztukové suroviny, alebo nízkotukové, pre tých, ktorí sa zaujímajú o recepty pre štíhlejšiu líniu. Po anglicky fitness, poslovenčené fitnes, alebo fit, a používa sa aj skinny. Tak si rada dám poradiť, čo by bolo najvhodnejšie
evanaaa
Páči sa mi dezert, len ja by som si ho trošinku zmenila - limetku by som vynechala ( nejdú mi dokopy gaštany s limetkou a s medom), pyré by som použila bez rumu a cukru, inak, gaštanové všetko mám rada, myslím, že by to aj tak šlo.
jarunka
Ja by som nepouzila ani skinny su to anglicke slova a kazi celkovy dojem receptu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia