Garnáty (fotorecept)

Autor receptu: zolik

Letné, ľahké jedlo.

2
porcie
60 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z uvedenych surovin si pripravime marinadu a ocistime garnaty.
  2. Garnaty zbavime hlavy, panciera a narezom na hornej casti vycistime od vnutornosti. Supiny na chvostoch ponechame.
  3. Garnaty nalozene v marinade a posypane bylinkami nechame odpocivat. Medzitym si pripravime prilohy. Ja som robila limetkovu ryzu a cerstvy listovy salat.
  4. Smazime na olivovom oleji z kazdej strany dve minuty. Na zaver posolime a okorenime.
  5. A mozeme podavat.
  6. Na dochutenie som podavala s maslom z medvedieho cesnaku, domacou majonezou s kaparami, vypekom z marinady zahustenym tudenym maslom a so struhanym syrom.