Garam masala korenie

00gery - fotka00gery, 19. júla 2010

Užasné korenie na všetko

10 minút
príprava

Suroviny

4 PL
2 PL
2 PL
2 čl
1 čl
2 trubicky asi 5 cm




Postup

  1. 1

    V panvici nasucho opražte samostatne každý druh korenia. Keď jednotlivé korenia sypete na panvicu, je vhodné s panvicou mierne pohybovať, pokiaľ korenie mierne neztmavne a nevydáva čerstvo praženú vôňu. Keď je všetko korenie vypražené, rozomeľte ho spoločne v elektrickom mlynčeku na jemný prášok.Túto základnú masalu nasypte do pohára s dobre utesneným uzáverom a umiestnite ju na chladné miesto. Ak je garam masala pripravená z kvalitného korenia, ponechá si pri skladovaní vo vzduchotesnom pohári svoju chuť aj vôňu po niekoľko mesiacov.

  2. 2

    Iný druh garam masaly sa skladá z vypraženého a rozomletého rovnakého množstva kardamonu, klinčeku a škorice ako v predchádzajúcom návode a potom pridajte polovicu jemne nastrúhaného muškátového oriešku.

  3. 3

    Sú to rôzne časti rastlín, ktoré sa používajú pre ich výraznú chuť, vôňu a účinok. Obsahujú silice, éterické oleje, ktoré slúžia na zvýraznenie chuti a arómy.

Diskusia k receptu

evas13
Dobré korenie a jasne rozpísaný receptík. :)
babi
toto korenie dostať už aj namiešané,ale takto musí byť lepšie. Škoda že si nepripojila aj nejaký receptík, kde ho použiť
00gery
ahoj kupene to nieje ono a mam tu 2 recepty kde sa pouziva.
jody
ten kmín je obyčajný alebo rímsky?
00gery
jody ten kmín je obyčajný ale hlavne cely musí byt
babi
pozerala som tvoje recepty, ale máš tam s týmto korením len vajíčkový šalát,ale mňa by viac zaujímali recepty s mäsom.
00gery
ok este mi nezverejnili dalsie ale skusim dat niejake ine
00gery
ok este mi nezverejnili dalsie ale skusim dat niejake ine
babidka
@babi , pozri si recepty od @michsamant , ta ma uverejnenych pomerne vela receptov s Garam masala .urcite si nieco najdes podla svojej chuti .
miskam
Hmmmm... Keď som bola v Írsku ja dávno pradávno:)..., tak tam varenie tak nevoňalo:)... aj keď čerstvé ryby, pripravené len tak na ich fantastickom masielku, neboli na zahodenie... Máš fajn osviežujúce recepty
00gery
babidka , ahoj a dakujem za radu ja mam tiez kopec receptov len to niejak viazne u admina stale ma niejaky problem z uverejnenim mojich receptov na 4 uz cakam 4 den nechapem o co mu ide ,ved som myslel ze je to tu pre ludi od ludi prajem ti krasny den .
00gery
miskam, dakujem za zaujem jasne masielko a ryby a mliecko su tu suprove a co sa tyka korenin tak zasadne kupujem len cerstve v indickych spice obchodoch to sa neda ani porovnat s chutov korenin z velkych nakupnych centier.
redakcia
@00gery , posielali sme ti mail, pozri si schránku. Netreba posielať upozornenia redakcii, stačí sledovať svoju schránku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia