Garam masala korenie

Autor receptu: 00gery

Užasné korenie na všetko

10 minút
príprava

Postup

  1. V panvici nasucho opražte samostatne každý druh korenia. Keď jednotlivé korenia sypete na panvicu, je vhodné s panvicou mierne pohybovať, pokiaľ korenie mierne neztmavne a nevydáva čerstvo praženú vôňu. Keď je všetko korenie vypražené, rozomeľte ho spoločne v elektrickom mlynčeku na jemný prášok.Túto základnú masalu nasypte do pohára s dobre utesneným uzáverom a umiestnite ju na chladné miesto. Ak je garam masala pripravená z kvalitného korenia, ponechá si pri skladovaní vo vzduchotesnom pohári svoju chuť aj vôňu po niekoľko mesiacov.
  2. Iný druh garam masaly sa skladá z vypraženého a rozomletého rovnakého množstva kardamonu, klinčeku a škorice ako v predchádzajúcom návode a potom pridajte polovicu jemne nastrúhaného muškátového oriešku.
  3. Sú to rôzne časti rastlín, ktoré sa používajú pre ich výraznú chuť, vôňu a účinok. Obsahujú silice, éterické oleje, ktoré slúžia na zvýraznenie chuti a arómy.