Galantína

Autor receptu: murinova

Tento recept mňa naučila moja dcéra, ktora si ho skušala doma počas študia na hotelovej akademi.Mám ho veľmi rada nakoľko táto roladka sa da konzumovať nelen na teplo ale aj za studena. Da sa pripravit aj deň vopred a plnka a taktiež priloha sa môže voliť podľa chuťi.

10
porcií
40 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. umyté kurča narež na chrbte
  2. odrež krideľka ale iba vrchnu časť
  3. výber kosti stehenné aj s kridelok
  4. po vykosteni uprav a narež mäsko tak aby vznikla rovnomerne hruba plocha , vyklep , osoľ, okoreň ml.čierným korenim, natri horčicou len jemné
  5. na panvici na rozpalenom oleji orestuj malu cibulku a pridaj zvyšne igrediencie a podus len chvilku , pridaj rozšlahané vajička a nechaj iba aby sa zrazili a celu plnku nechaj vychladnuť, ked daš hrašok netreba brokolicu alebo opačne
  6. na plát mäsa natri horčicu, ulož šunku, na to platky syra a rozotri rovnomerne plnku, kroru ste tiež trošku dochutili soľou resp.vegetou a ml. korením
  7. Plát zroluj ako roladu
  8. previaž špagatom daj na pekač, podlej trochou vody alebo vývaru , zakryj a daj dusiť cca 1 hod. na 180 st.C
  9. po 3/ 4 hod. odokryj a podlej vypekom aby vznikla ružová krustička a dopec
  10. narež šikmo na hrubšie plátky a podavaj
  11. Naserviruj na tanier alebo misu , podlej vypekom a dobru chuť