Furmanská roláda

Autor receptu: thedrunkchef

V piatok som po dlhej dobe zohnal na farmárskych trhoch "čertovu klobásu" a tak ma napadol recept, ktorý som našiel v jednej starej kuchárskej knihe a vyskúšal ho už pred desiatimi rokmi.

15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Karé som rozrezal, aby mi vznikol plát. Vnútornú časť som mierne osolil, okorenil a potrel mletou paprikou. Na plát som položil klobásu a zroloval. Roládu som oviazal špagátom, aby sa mi nerozišla.
  2. Takto zabalené mäso, ktoré som osolil, okorenil a orascoval zatiahneme v rozpálenom oleji. Potom k mäsu na pekáč prihodíme na kolieska nakrájanú cibuľu a dva strúčiky cesnaku. Podlejeme trochou vody a pečieme cca 1,5 hodiny.
  3. Ako prílohu som mal zemiakovú kašu s pažitkou, ale dobré to je aj s kapustou a knedlíkom.