Furmanská roláda
Autor receptu: thedrunkchef
V piatok som po dlhej dobe zohnal na farmárskych trhoch "čertovu klobásu" a tak ma
napadol recept, ktorý som našiel v jednej starej kuchárskej knihe a vyskúšal ho už
pred desiatimi rokmi.
15 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Karé som rozrezal, aby mi vznikol plát. Vnútornú časť som mierne osolil, okorenil a potrel mletou paprikou. Na plát som položil klobásu a zroloval. Roládu som oviazal špagátom, aby sa mi nerozišla.
- Takto zabalené mäso, ktoré som osolil, okorenil a orascoval zatiahneme v rozpálenom oleji. Potom k mäsu na pekáč prihodíme na kolieska nakrájanú cibuľu a dva strúčiky cesnaku. Podlejeme trochou vody a pečieme cca 1,5 hodiny.
- Ako prílohu som mal zemiakovú kašu s pažitkou, ale dobré to je aj s kapustou a knedlíkom.