Fırın Sütlaç (ryžový puding)

archaa - fotkaarchaa, 23. júla 2013
Fırın Sütlaç (ryžový puding)
Foto: archaa

Opäť niečo z tureckej kuchyne...

8
porcií
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
125 g
štipka
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do mlieka pridáme opláchnutú ryžu premiešame, privedieme do varu, stíšime a varíme, kým ryža nezmäkkne. Sem-tam premiešame.

  2. 2

    Ak je ryža uvarená, pridáme štipku soli a cukor podľa vlastnej chuti. Premiešame a odstavíme.

  3. 3

    Plníme do mištičiek a necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Potom odložíme na noc do chladu. Tesne pred podávaním posypeme škoricou.

Diskusia k receptu

ywett
toto je obľúbená pochúťka môjho manžela :-)
nadia56
aj my ju casto robievame, pracu si ulahcim a varenie zverim domacej pekarnicke:-)
archaa
Čo sa pekárničky týka, tak to neviem posúdiť, lebo ešte nikdy som v nej také nevarila...
manya
toto mi robievala starká, ale jedla som to teplé omastené domácim maslom.
evanaaa
Ryža v mlieku, alebo ryžové flameri, nielen ako turecký, ale aj náš klasický recept, ale je jedno aká národnosť, vždy je dobrý a chutí aj s ovocím alebo s ovocným sirupom.
ildinka
Turci som ho robia aj zapečený, akoby s karamelom na vrchu...aj to bolo veľmi dobré....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia