Foto: niniatko
Tento recept som našla dnes na FB a tak som sa ho rozhodla vyskúšať.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Lieskové oriešky si nasekáme na drobno.
-
3
Maslo nakrájame na drobno (ja som si ho dala trochu pustiť). Múku, maslo, cukor, nasekané oriešky, soľ a koreniny zmiešame spolu.
-
4
Potom v strede urobíme jamku a rozbijeme do nej vajíčka.
-
5
Vypracujeme hladké cesto.
-
6
Zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny odležať v chladničke (keďže vonku je zima a v chladničke málo miesta, odložila som cesto na parapet).
-
7
Cesto si rozvalkáme medzi dvomi fóliami cca na 8 mm.
-
8
V pôvodnom recepte bolo napísané krájať na obdĺžniky 2,5x5 cm. Keďže ja som na takéto rovné krájanie úplné nemehlo a ani s pravítkom to nie je o nič slávnejšie, použila som takúto šikovnú vykrajovačku.
-
9
Tyčinky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie alebo fóliou na pečenie.
-
10
Dáme piecť do rúry na 160°C cca 15-20 minút. Treba si odsledovať.
-
11
Po upečení stiahneme tyčinky spolu s papierom alebo fóliou z plechu a necháme vychladnúť.
-
12
Čokoládu rozpustíme nad parou. Ja som nemala polevovú, tak som rozpustila obyčajnú mliečnu s trochou Cery.
-
13
Do čokolády namáčame konce vychladnutých tyčiniek. (Ja som namočila len časť tyčiniek, ostatné som nechala "holé".)
-
14
V pôvodnom recepte boli tmavé čokoládové hoblinky. Ja som však na tyčinky nastrúhala biele čokoládu. (Bordel na stole si prosím nevšímať :D ) A necháme úplne stuhnúť.
@fany1602 nemusí, bolo to tak v pôvodnom recepte, ja som tiež začala, no potom som už vaľkala na doske, len treba veľa múčiť a rýchlo pracovať, lebo sa cesto strašne rýchlo topí a potom sa lepí
@marijanka712 opäť ďakujem :) ja zase rada susedom zanášam, aspoň tam ma pochvália, keď doma dostanem odpoveď len "dalo sa to zjesť" :D
@izabella929 ďakujem :)