Frittata
Frittata s rybou
Autor receptu: imaginarium
Inšpirácia na rýchly pôstny obed či večeru. Alebo romantické raňajky :) Neuvádzam množstvo surovín, lebo každý to môže pripravovať v
rôzne veľkých zapekacích nádobách. Ako vravím (píšem), len inšpirácia.
Postup
- Na kvapke oleja som si vo woku opiekla na kocky nakrájané filé (cca 400 g), aby som sa zbavila vody, ktorou je napustené.
- Vajíčka (5 ks) som si rozšľahala so soľou a bylinkami.
- Tvrdý syr a papriku som si nakrájala na kocky.
- Do vymasteného pekáča som vybrala kocky ryby bez šťavy, mierne som povrchu posolila, pridala som hrášok, syr a papriku a všetko som zaliala vajíčkovou zmesou.
- Piekla som to približne 25 minút, ale to je veľmi orientačné. Treba to piecť dovtedy, kým sa kraje mierne neoddeľujú od misy a kým nie je vrch pekne upečený. Záleží aj od hrúbky a od teploty. Pre istotu som spravila test špáratkom.
- Tip: Nabudúce skúsim oddeliť žĺty od bielkov, z bielkov vyšľahať sneh a tak to zmiešať. Bude to nadýchanejšie.