Frittata

Frittata s rybou

Autor receptu: imaginarium

Inšpirácia na rýchly pôstny obed či večeru. Alebo romantické raňajky :) Neuvádzam množstvo surovín, lebo každý to môže pripravovať v rôzne veľkých zapekacích nádobách. Ako vravím (píšem), len inšpirácia.

Suroviny

Postup

  1. Na kvapke oleja som si vo woku opiekla na kocky nakrájané filé (cca 400 g), aby som sa zbavila vody, ktorou je napustené.
  2. Vajíčka (5 ks) som si rozšľahala so soľou a bylinkami.
  3. Tvrdý syr a papriku som si nakrájala na kocky.
  4. Do vymasteného pekáča som vybrala kocky ryby bez šťavy, mierne som povrchu posolila, pridala som hrášok, syr a papriku a všetko som zaliala vajíčkovou zmesou.
  5. Piekla som to približne 25 minút, ale to je veľmi orientačné. Treba to piecť dovtedy, kým sa kraje mierne neoddeľujú od misy a kým nie je vrch pekne upečený. Záleží aj od hrúbky a od teploty. Pre istotu som spravila test špáratkom.
  6. Tip: Nabudúce skúsim oddeliť žĺty od bielkov, z bielkov vyšľahať sneh a tak to zmiešať. Bude to nadýchanejšie.