Francúzske zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Francúzske zemiaky robím od istého času zo surových zemiakov, a môžem povedať,že mi lepšie chutia, ako z uvarených v šupke. Tu je môj recept.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravila som si suroviny.
- Uvarila som si 2 vajcia natvrdo.
- Očistila som si zemiaky a nakrájala na plátky.
- Nakrájala som si slaninku a klobásku.
- Potom som si olejom vymazala zapekaciu misu.
- Na spodok som rozložila polovicu zo zemiakov. Osolila som ich(mierne).
- Na zemiaky som navrstvila zmes slaniny a klobásy a pokrájané vajíčka.
- Tiež som pridala na plátky nakrájanú cibuľu.....
- ....a plátkový syr(ktorý mi ostal z chlebíčkov)Inokedy dávam postrúhaný tvrdý syr.
- Nakoniec všetko zakryjem druhou polovicou zemiakov. Trocha som to posolila a okorenila.
- Kyslú smotanu som zmiešala s rozšľahaným vajcom a všetko som ňou zaliala.
- Dala som do rúry piecť na 200 stupňov, najprv prikryté a potom odokryté. Treba dlhšie zapekať,nakoľko sú zemiaky surové.
- Keď je jedlo urobené, môžeme servírovať. Mne najlepšie chutí so zaváranou cviklou, alebo uhorkami. Priateľ si dal k tom zavárané kuriatka.