Francúzske zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Francúzske zemiaky robím od istého času zo surových zemiakov, a môžem povedať,že mi lepšie chutia, ako z uvarených v šupke. Tu je môj recept.

4-6
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si suroviny.
  2. Uvarila som si 2 vajcia natvrdo.
  3. Očistila som si zemiaky a nakrájala na plátky.
  4. Nakrájala som si slaninku a klobásku.
  5. Potom som si olejom vymazala zapekaciu misu.
  6. Na spodok som rozložila polovicu zo zemiakov. Osolila som ich(mierne).
  7. Na zemiaky som navrstvila zmes slaniny a klobásy a pokrájané vajíčka.
  8. Tiež som pridala na plátky nakrájanú cibuľu.....
  9. ....a plátkový syr(ktorý mi ostal z chlebíčkov)Inokedy dávam postrúhaný tvrdý syr.
  10. Nakoniec všetko zakryjem druhou polovicou zemiakov. Trocha som to posolila a okorenila.
  11. Kyslú smotanu som zmiešala s rozšľahaným vajcom a všetko som ňou zaliala.
  12. Dala som do rúry piecť na 200 stupňov, najprv prikryté a potom odokryté. Treba dlhšie zapekať,nakoľko sú zemiaky surové.
  13. Keď je jedlo urobené, môžeme servírovať. Mne najlepšie chutí so zaváranou cviklou, alebo uhorkami. Priateľ si dal k tom zavárané kuriatka.