Francúzske palacinky
Autor receptu: redakcia
Postup- Plnka: Na masle orestujeme
nadrobno nakrájanú
cibuľu, pridáme pokrájanú
šunku, šampiňóny, premiešame,
chvíľu podusíme. Pridáme
smotanu zmiešanú
so solamylom, dochutíme
soľou, korením.
- Palacinku
naplníme pripravenou plnkou,
zrolujeme, uložíme na
tanier. Vložíme do vyhriatej
rúry, necháme zapiecť –
20 minút.
- Maslo necháme na miernom
ohni rozpustiť, zasypeme
múkou, krátko opražíme,
zalejeme studeným
mliekom, dobre rozšľaháme
a necháme zovrieť.
- Po zovretí varíme asi 20
minút, občas premiešame,
aby sa omáčka nepripálila.
Do uvarenej omáčky pridáme
smotanu, topený syr,
krátko povaríme.
- Nakoniec
omáčku precedíme, dochutíme
soľou a postrúhaným
muškátovým orieškom.
- Plnenú palacinku polejeme
bešamelovou omáčkou,
ozdobíme podľa fantázie
a pokvapkáme balzamikovou
redukciou.
|