Francúzske morčacie prsné kocky v smotanovo-syrovom cestíčku fotorecept
Náš sviatočný nedeľný obed.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Najprv som si pripravila cestíčko, aby sa po zamiešaní mohli chute spojiť. Do misy som naliala smotanu, pridala som vajcia, múku, soľ, korenie a všetko som zmiešala. Cestíčko musí byť hustejšie než na palacinky.   
- 
                                                    2
                                                    Potom som nastrúhala syr.   
- 
                                                    3
                                                    Napokon som pridala čerstvú nakrájanú petržlenovú vňať, osolila, korenila, ale pozor, ementál syr bol slaný.   
- 
                                                    4
                                                    Kým cestíčko odpočívalo, umyla som morčacie prsia, osušila a nakrájala na úzke pásy...   
- 
                                                    5
                                                    ...potom na drobné kocky.   
- 
                                                    6
                                                    A všetko nakrájané...   
- 
                                                    7
                                                    Kocky som pridala do cestíčka a dobre som premiešala.   
- 
                                                    8
                                                    Na panvicu som dala rozohriať masť a v horúcej som zo zmesi lyžicou tvorila rezne.   
- 
                                                    9
                                                    Pomaly ich vyprážam pod pokrievkou z jednej strany,   
- 
                                                    10
                                                    ...potom rezne obrátim a dopečiem.   
- 
                                                    11
                                                    Na svetlohnedo upečené do chrumkava vykladám na misu s papierovou utierkou.   
- 
                                                    12
                                                    Zemiakový šalát som si pripravila ešte večer, takže môžem všetko uložiť na taniere. Prajem vám dobrú chuť.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu