Francúzska kuracia polievka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu. Pridáme cesnak a miešame ešte minútu. Pridáme farebnú papriku, zakryjeme a za občasného miešania 5 minút dusíme. Potom pridáme cuketu a majorán a dusíme ešte asi 7 minút, až cukety zmäknú.
  2. Prilejeme drvené paradajky a hydinový vývar. Privedieme do varu a pridáme nakrájané kuracie prsia, zmiernime teplotu a pod pokrievkou varíme miernym varom 5 - 8 minút. Dochutíme soľou a štipkou korenia.
  3. Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode a pri podávaní vkladáme do polievky.
  4. Náš tip: Cukety iba dôkladne umyjeme, ale neočistíme (ponecháme aj zelenú šupu). Ak varíme cestoviny priamo v polievke, môžu nám ju zakaliť.