Francúzska cibuľová polievka
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Cibuľu si očistíme a ostrým nožom nakrájame na krúžky. Čím budú krúžky tenšie, tým bude polievka lahodnejšia. Cibuľku orestujeme na oleji do zlata, zalejeme vínom a necháme redukovať 5 minút.
- Pridáme bobkový list, estragón a vývar (ak nemáme hotový vývar, použijeme jednu maggi kocku). Necháme variť na miernom ohni 30 minút.
- Dochutíme soľou a cukrom podľa potreby, pridáme prelisovaný cesnak. Polievku podávame s opečenou ciabattou.
- Náš tip na víno vhodné k tomuto pokrmu: Rulandské biele, 2008, Pavelka, Použijeme ho pri varení aj na zapíjanie
polievky, jasno zlatožltá farba, vôňa byliniek a rozkvitnutej lúky.
|