Florentínska katedrála (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Mám dobrú knihu ktorú som dostala ešte minulý rok na narodeniny. Tento recept je druhý čo som vyskúšala z knihy, vydarila sa :))) Mala som obavy či sa mi podarí.

12
porcií
60 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka, cukor, vanilkový extrakt vyšľaháme, treba šľahať minimálne 20 minút alebo dovtedy, kým cesto v pruhoch nepadá z metiel šľahača. Oválnu alebo okrúhlú formu s priemerom 20 cm vymastíme a vysypeme múkou.
  2. Pridáme preosyaté suché prísady.
  3. Cesto vylejeme do pripravenej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 za 50 minút.
  4. Cesto po vychladnutí vodorovne prekrojíme na 4 časti.
  5. Maliny odmrazíme a prilejeme vodku (v recepte sa píše pomarančový likér ale nemala som tak som pridala vodku), vidličkou rozmliaždime a pridáme do kryštálového cukru, zmiešame.
  6. Do malinovej zmesi pridáme vyšľahanú šľahačku (urobila som jednu chybu, v recepte bolo 1/2 hrnčeka smotany na šľahanie ja som pridala celý hrnček, tak som spravila zo zvyšného krému pochúťku).
  7. Zmiešame.
  8. Naplníme na korpus.
  9. Katedrálu zabalime do fólie a dáme do chladničky stuhnúť minimálne na 3 hodiny.
  10. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do tuha a nanesieme na katedrálu. (V recepte je uvedené 3 veľké bielky, ja som dala 2, tak som ušetrila :))) ). Zapneme gril. Grilujeme 4-5 vo vzdialenosti 15 -20 cm od tepelného zdroja alebo dovtedy, kým povrch trochu nezhnedne.
  11. Po grilovaní.
  12. Podávame :)))
  13. Štvrťka zjedená :)))
  14. Synček ako si pochutnáva tortičku :)))