Florentínska katedrála (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Mám dobrú knihu ktorú som dostala ešte minulý rok na narodeniny. Tento recept je
druhý čo som vyskúšala z knihy, vydarila sa :))) Mala som obavy či sa mi podarí.
12 porcií |
60 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Vajíčka, cukor, vanilkový extrakt vyšľaháme, treba šľahať minimálne 20 minút alebo dovtedy, kým cesto v pruhoch nepadá z metiel šľahača. Oválnu alebo okrúhlú formu s priemerom 20 cm vymastíme a vysypeme múkou.
- Pridáme preosyaté suché prísady.
- Cesto vylejeme do pripravenej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 za 50 minút.
- Cesto po vychladnutí vodorovne prekrojíme na 4 časti.
- Maliny odmrazíme a prilejeme vodku (v recepte sa píše pomarančový likér ale nemala som tak som pridala vodku), vidličkou rozmliaždime a pridáme do kryštálového cukru, zmiešame.
- Do malinovej zmesi pridáme vyšľahanú šľahačku (urobila som jednu chybu, v recepte bolo 1/2 hrnčeka smotany na šľahanie ja som pridala celý hrnček, tak som spravila zo zvyšného krému pochúťku).
- Zmiešame.
- Naplníme na korpus.
- Katedrálu zabalime do fólie a dáme do chladničky stuhnúť minimálne na 3 hodiny.
- Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do tuha a nanesieme na katedrálu. (V recepte je uvedené 3 veľké bielky, ja som dala 2, tak som ušetrila :))) ). Zapneme gril. Grilujeme 4-5 vo vzdialenosti 15 -20 cm od tepelného zdroja alebo dovtedy, kým povrch trochu nezhnedne.
- Po grilovaní.
- Podávame :)))
- Štvrťka zjedená :)))
- Synček ako si pochutnáva tortičku :)))