Flank steak s bylinkovým olejom a zemiakovo-brokolicovým pyré

chutimi - fotkachutimi, 21. decembra 2014
Flank steak s bylinkovým olejom a zemiakovo-brokolicovým pyré
Foto: chutimi

V podstate jednoduchý a nečakane lacný, no zároveň až luxusný nedeľný obed :)

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
0,5 kg
0,5 kg
0,5 kg
2 strúčiky
0,5 - 1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odblaňte mäso a nechajte ho odpočívať mimo chladničku aspoň pol hodinu. Okoreňte nahrubo mletým korením. Mäso ostáva vcelku, neporcujte ho!

  2. 2

    Očistite a nakrájajte zemiaky a brokolicu. Zemiaky s tvrdšími časťami brokolice (noha a hrubšie stonky) dajte variť do slanej vody. Zvyšnú brokolicu pridajte až neskôr. Varte až kým všetko nie je mäkké. Zlejte vodu, pridajte kúsok masla, smotanu a roztlačte na kašu.

  3. 3

    Baby karotku umyte a dajte variť do osolenej a ocukrovanej vody. Po uvarení zlejte vodu, pridajte trochu mletého čieneho korenia, kryštálového cukru a masla a osmahnite aby karotka ostala pekne lesklá.

  4. 4

    V miske zmiešajte olej, nadrobno posekaný cesnak, chilli a petržlenovú vňať. Dochuťte soľou a korením. Nechajte odstáť.

  5. 5

    Rozohrejte veľkú panvicu s troškou oleja. Pripravte si hrubý alobal na zabalenie mäsa. Podľa hrúbky opečte mäso z oboch strán aby ostalo medium. Steak preložte na alobal, posypte hrubozrnnou soľou a zabaľte. Nechajte odpočívať cca. 10 min. Potom krájajte na tenké plátky. Mäso zvnútra musí ostať ružové. Ja som steak na obrázku robil 3,5 minúty z každej strany a odpočívalo necelých 10 minút.

    Flank steak s bylinkovým olejom a zemiakovo-brokolicovým pyré - obrázok 5
  6. 6

    Servírujte s pyré a karotkou. Mäso prelejte jemne olejom s cesnakom, vňaťou a chilli. Dobrú chuť!

    Flank steak s bylinkovým olejom a zemiakovo-brokolicovým pyré - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
aby ste neboli prekvapeni,ked kupite u masiara flank steak-cize slabinu a potom to nepozujete.ma to byt z plemien urcenych vyhradne na maso,dobre odlezane, co je u nas velky problem.
pekny recept inac.

len pridávaj, takýchto po všetkých stránkach pekných receptov nikdy nie je dosť... je tu milión koláčikov na jedno kopyto a nikomu to nevadí :-) mne sa tvoje recepty veľmi páčia...
flank steak je lahodné šťavnaté mäsíčko, cenovo prijateľné a dostupné aj u bežného mäsiara, nielen v metre.
veľmi pekný recept s výbornou prílohou a krásne prudko jedlé foto.
*****