Flank steak s bylinkovým olejom a zemiakovo-brokolicovým pyré

chutimi - fotkachutimi, 21. decembra 2014
Flank steak s bylinkovým olejom a zemiakovo-brokolicovým pyré
Foto: chutimi

V podstate jednoduchý a nečakane lacný, no zároveň až luxusný nedeľný obed :)

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
0,5 kg
0,5 kg
0,5 kg
2 strúčiky
0,5 - 1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odblaňte mäso a nechajte ho odpočívať mimo chladničku aspoň pol hodinu. Okoreňte nahrubo mletým korením. Mäso ostáva vcelku, neporcujte ho!

  2. 2

    Očistite a nakrájajte zemiaky a brokolicu. Zemiaky s tvrdšími časťami brokolice (noha a hrubšie stonky) dajte variť do slanej vody. Zvyšnú brokolicu pridajte až neskôr. Varte až kým všetko nie je mäkké. Zlejte vodu, pridajte kúsok masla, smotanu a roztlačte na kašu.

  3. 3

    Baby karotku umyte a dajte variť do osolenej a ocukrovanej vody. Po uvarení zlejte vodu, pridajte trochu mletého čieneho korenia, kryštálového cukru a masla a osmahnite aby karotka ostala pekne lesklá.

  4. 4

    V miske zmiešajte olej, nadrobno posekaný cesnak, chilli a petržlenovú vňať. Dochuťte soľou a korením. Nechajte odstáť.

  5. 5

    Rozohrejte veľkú panvicu s troškou oleja. Pripravte si hrubý alobal na zabalenie mäsa. Podľa hrúbky opečte mäso z oboch strán aby ostalo medium. Steak preložte na alobal, posypte hrubozrnnou soľou a zabaľte. Nechajte odpočívať cca. 10 min. Potom krájajte na tenké plátky. Mäso zvnútra musí ostať ružové. Ja som steak na obrázku robil 3,5 minúty z každej strany a odpočívalo necelých 10 minút.

    Flank steak s bylinkovým olejom a zemiakovo-brokolicovým pyré - obrázok 5
  6. 6

    Servírujte s pyré a karotkou. Mäso prelejte jemne olejom s cesnakom, vňaťou a chilli. Dobrú chuť!

    Flank steak s bylinkovým olejom a zemiakovo-brokolicovým pyré - obrázok 6

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
Nuž recept lacný zrovna nie je, takže prekvapená nie som. Recepty sa ti podobajú ako vajce vajcu, akurát vymieňaš druhy mäsa a farbu zemiakového pyré. Mňa si sklamal, čakala som viac.
@hubata
Re: Cena
Kilo flank steaku stalo nejako 6-8eur sa mi zda (metro), par zemiakov, brokolica, karotka, cesnak, olej...drobne, cize taketo hlavne jedlo pre 4 osoby za 10eur si myslim, ze je fajn deal (hovorime o nedelnom obede).

Re: Podobnost receptov
Neviem o com presne hovoris. Mam tu zavesene 2 podobne recepty. Tento a jedno teľacie, ktoré som robil pred x mesiacmi (zavesene spolu s tymto), na ktore evidentne narazas. Co by si tam zmenila? Budem rad, ked konstruktivne poradis.
@chutimi , tak takéto mäsko môžem a mám rada kedykoľvek, máš ho krásne spravené, robím podobne ale väčšinou z falošnej sviečkovej a k tomu grilovaná alebo upečená zeleninka. Chcem sa opýtať, z akej časti mäsa je flank steak vyzerá výborne a je to lacnejšie ako falošná sviečková, ďakujem za odpoveď.
@kukulienka71 Ano, dlhsie som tu nebol, boli ine povinnosti. Navyse som ostal z niektorych uzivatelov v uzase, co tu dokazu napisat (vid aj tu vyssie-niekto musi za kazdu cenu nieco zkritizovat bez toho aby venoval minutu overeniu si faktov), takze som ani nemal na to prilis chut. Ale teraz cez sviatky to chcem dohnat. Mam nafotenych este 8-9 dalsich receptov, tak to skusim vsetko postupne popridavat.
flank steak je lahodné šťavnaté mäsíčko, cenovo prijateľné a dostupné aj u bežného mäsiara, nielen v metre.
veľmi pekný recept s výbornou prílohou a krásne prudko jedlé foto.
*****
len pridávaj, takýchto po všetkých stránkach pekných receptov nikdy nie je dosť... je tu milión koláčikov na jedno kopyto a nikomu to nevadí :-) mne sa tvoje recepty veľmi páčia...
@chutimi , jasné, že ti chutí, aj mne by u teba chutilo :-)
Nenechaj sa odradiť, hundroši, boli, sú aj budú.. a vieš čo? Vždy budú okrem nich aj tí, ktorí vedia prácu iného oceniť. Tí za to stoja, nie? ;-)
aby ste neboli prekvapeni,ked kupite u masiara flank steak-cize slabinu a potom to nepozujete.ma to byt z plemien urcenych vyhradne na maso,dobre odlezane, co je u nas velky problem.
pekny recept inac.

Tiež som si myslela, žeby to mohla byť slabina ( podbrušina), nevedela som, že sa dá aj takto pripraviť, ja som ju mala pred pár dňami ( ak je to ono), ale v polievke a bola dobrá, mäkká, len keď ja radšej mäsá prepečené, ale to by nemala byť chyba.

Pridaj komentár k receptu: