Foto: tess
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Knedlík: Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Z cesta si „vymodelujeme“ knedlík. Necháme asi 15 minút odstáť. Dáme variť vodu do hrnca a knedlík celý v nej ponoríme. Varíme z jednej strany asi 8 minút, potom prevrátime a ďalších 8 minút. a
- 2
Mäso: Do hrnca/ panvice dáme lyžicu oleja a na drobno nakrájanú cibuľu opekáme dozlatista. Pridáme na kocky nakrájané mäso. Na chvíľu odstavíme z ohňa, pridáme mletú papriku,soľ a čierne korenie. Poriadne premiešame a dáme naspäť na oheň, prikryjeme a dusíme asi 20 minút. Občas premiešame a ak sa začína mäso pripaľovať, pridáme vodu podľa potreby (čím menej tým lepšie).
- 3
Keď je mäso mäkké, pridáme kapustu a premiešame. Kapustu s mäsom necháme dusiť asi 10 minút. Keď je kapusta zmäknutá, odstavíme z ohňa. Primiešame biely jogurt podľa potreby. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.fitrecepty.sk/recept/fit-segedinsky-gulas-s-knedlikom...
Pri príprave knedlíku, je potrebné najskôr pripraviť kvások a nechať odležať knedlík alebo len zmiešame všetky ingrediencie a dáme variť ako je v recepte?
Ďakujem