Filé z morskej šťuky s dusenou mrkvou

Autor receptu: redakcia

15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mrkvu umyjeme, očistíme a pokrájame na prúžky. V kastróle zohrejeme 2 PL masla a mrkvu na ňom za stáleho miešania opekáme asi 3 minúty. Osolíme, okoreníme a prisladíme.
  2. Potom mrkvu zalejeme vývarom, zhruba 8 minút dusíme pod pokrievkou a pridáme nasekanú mätu. Filé umyjeme a osušíme, pokrájame na porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme.
  3. Potom ho obalíme v múke a opekáme na rozohriatom masle asi 3 minúty z oboch strán. Upečené filé rozdelíme na taniere, obložíme dusenou mrkvou a ozdobíme lístkami mäty. Ako prílohu môžeme podávať ryžu alebo varené zemiaky.