Filé z morskej šťuky s dusenou mrkvou
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        Postup- Mrkvu umyjeme, očistíme a pokrájame na prúžky. V kastróle zohrejeme 2 PL masla a mrkvu na ňom za stáleho miešania opekáme asi 3 minúty. Osolíme, okoreníme a prisladíme. 
 - Potom mrkvu zalejeme vývarom, zhruba 8 minút dusíme pod pokrievkou a pridáme nasekanú mätu. Filé umyjeme a osušíme, pokrájame na porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. 
 - Potom ho obalíme v múke a opekáme na rozohriatom masle asi 3 minúty z oboch strán. Upečené filé rozdelíme na taniere, obložíme dusenou mrkvou a ozdobíme lístkami mäty. Ako prílohu môžeme podávať ryžu alebo varené zemiaky.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |