Figové bonbóny fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 22. septembra 2014
Figové bonbóny (fotorecept)
Foto: tatranka

Kúpené figy nám nechutnali,akoby neboli dozreté a potrebovala som ich nejakým spôsobom použiť.Voľba padla na obyčajný jablkový koláč,/jabĺčka zmiešané s figovou dužinou /. Upiekla som.Koláčik bol zaujímavo chutný.No figy mi ešte stále ostávali.Tak padla voľba na figové bombóny.

26
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

4 ks
4 čl
8 ks
2 pl
4 pl
1 hrsť
Na obalenie:
2 hrsť
70 + 50 g (aj do zmesi)
50 g
2 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tu len prikladám na začiatok,že to bol jablkovo-figový koláč.Fíg som spotrebovala málo,tak prišli na rad figové bonbóny.

    Figové bonbóny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv som si vydlabala figovú dužinu.Ide to ľahko,malou lyžičkou.

    Figové bonbóny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Roztlačila som ju vidličkou a pridala práškový cukor.

    Figové bonbóny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pomlela som si piškóty spolu s hrsťou vlašských orechov.

    Figové bonbóny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala ku zmesi fíg. Poliala 2 lyžicami umu.

    Figové bonbóny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmes som premiešala.

    Figové bonbóny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Postrúhala som marcipán,na hrubšom strúhadle.

    Figové bonbóny (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala,posekanú čokoládu. Do zmesi 50 g.

    Figové bonbóny (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do kopy spracovala zmes.

    Figové bonbóny (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vytvarovala som malé guličky.Z tohto množstva mi vyšlo 26 bonbónov.Obalila som ich v nahrubo posekaných orechoch.

    Figové bonbóny (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Do guličiek som povpichovala špáradlá.To preto,aby sa mi dobre guľky obaľovali v čokoláde.

    Figové bonbóny (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Guličky za pomoci špáradiel som ponamáčala v 70 g rozpustenej, várovej čokoláde s maslom a smotanou,alebo mliekom. Niektoré čokoládové bonbóny som posypala sekanými orechmi. Poukladala som ich na mriežku,pod ktorú som podložila plech,aby v prípade kapania čokolády táto padala na plech.Takto po pozberaní z plechu má ešte použitie.

    Figové bonbóny (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Mriežka nad plechom.Po odobratí špáradiel,bonbóny putovali do chladu.

    Figové bonbóny (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    A tu je už výsledok mojej práce.Manžel po ochutnávke,sladkosť veľmi chválil a ja som mala dobrý pocit,že naše dosť draho nakúpené figy,mali chutné použitie.

    Figové bonbóny (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ja už u nás figy nekupujem, presne kvôli ich planej chuti. Kedysi sme mali doma figovník na záhrade, ešte aj tie z neho chutili lepšie ako kúpené z obchodu, hoci nie vždy všetky dozreli. Radšej si vychutnám čerstvé niekde na dovolenke a doma si nechám zájsť chuť. Možno niekde na SK predávajú aj chutné figy, ja som žiaľ na také nikdy nenatrafila. Pekne si sa vynašla @tatranka. Domáce pralinky potešia aj ako darček.
Vyzerajú výborne... mám rada také domáce pamlsky :)