Figové bonbóny (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Kúpené figy nám nechutnali,akoby neboli dozreté a potrebovala som ich nejakým spôsobom použiť.Voľba padla na obyčajný jablkový koláč,/jabĺčka zmiešané s figovou dužinou /. Upiekla som.Koláčik bol zaujímavo chutný.No figy mi ešte stále ostávali.Tak padla voľba na figové bombóny.

26
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Tu len prikladám na začiatok,že to bol jablkovo-figový koláč.Fíg som spotrebovala málo,tak prišli na rad figové bonbóny.
  2. Najprv som si vydlabala figovú dužinu.Ide to ľahko,malou lyžičkou.
  3. Roztlačila som ju vidličkou a pridala práškový cukor.
  4. Pomlela som si piškóty spolu s hrsťou vlašských orechov.
  5. Pridala ku zmesi fíg. Poliala 2 lyžicami umu.
  6. Zmes som premiešala.
  7. Postrúhala som marcipán,na hrubšom strúhadle.
  8. Pridala,posekanú čokoládu. Do zmesi 50 g.
  9. Do kopy spracovala zmes.
  10. Vytvarovala som malé guličky.Z tohto množstva mi vyšlo 26 bonbónov.Obalila som ich v nahrubo posekaných orechoch.
  11. Do guličiek som povpichovala špáradlá.To preto,aby sa mi dobre guľky obaľovali v čokoláde.
  12. Guličky za pomoci špáradiel som ponamáčala v 70 g rozpustenej, várovej čokoláde s maslom a smotanou,alebo mliekom. Niektoré čokoládové bonbóny som posypala sekanými orechmi. Poukladala som ich na mriežku,pod ktorú som podložila plech,aby v prípade kapania čokolády táto padala na plech.Takto po pozberaní z plechu má ešte použitie.
  13. Mriežka nad plechom.Po odobratí špáradiel,bonbóny putovali do chladu.
  14. A tu je už výsledok mojej práce.Manžel po ochutnávke,sladkosť veľmi chválil a ja som mala dobrý pocit,že naše dosť draho nakúpené figy,mali chutné použitie.