Fettuccine so špargľovým krémom

Autor receptu: sjuz

Veľmi chutný, jemný a rýchly krém na cestoviny z bielej špargle.

5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny:
  2. Špargľu olúpeme a odlomíme konce s hlavičkami. Vložíme ich do hrnca so smotanou, a dáme variť aj s celým cesnakom. Varíme pomaličky, cca 15-20 min, prikryté.
  3. Do uvareného pridáme víno podľa chuti, ale nie príliš, aby sa omáčka veľmi nezriedila. Osolíme, okoreníme a rozmixujeme do hladkého krému. Pridáme posekaný petržlen, a strúhaný parmezán, ako aj plátok masla.
  4. Podávame na ľubovolných cestovinách, posypané parmezánom a dozdobené bazalkovým lístkom.