Fettuccine so špargľovým krémom
Autor receptu: sjuz
Veľmi chutný, jemný a rýchly krém na cestoviny z bielej špargle.
5 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny:
- Špargľu olúpeme a odlomíme konce s hlavičkami. Vložíme ich do hrnca so smotanou, a dáme variť aj s celým cesnakom. Varíme pomaličky, cca 15-20 min, prikryté.
- Do uvareného pridáme víno podľa chuti, ale nie príliš, aby sa omáčka veľmi nezriedila. Osolíme, okoreníme a rozmixujeme do hladkého krému.
Pridáme posekaný petržlen, a strúhaný parmezán, ako aj plátok masla.
- Podávame na ľubovolných cestovinách, posypané parmezánom a dozdobené bazalkovým lístkom.