Fettuccine Alfredo (cestoviny)

Autor receptu: honestka

Snad kolko je rodin tolko domacich receptov na vsetko existuje vsade a v kazdej krajine. Medzi nase velmi oblubene a pritom rychle jedlo, ked je okolo maloco v chladnicke je tato pasta, ktoru sme uz aj u nas premenovali na oblubeny vyraz "heart attack on the plate"= srdcovy infarkt na tanieri... avsak malokoho sme stretli, kto by si po takom jednoduchom jedle neolizal prsteky. Predkladam svoj rychly sposob.

4-6
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vo vriacej slanej vode uvarim kupenske fettuccine pasta-(su to široke rezance), ktore obsahuju vela semolina muky na 'al dente'. Neoplachujem studenou vodou, pretoze pokial sa uvaria omacka bude prave pripravena a len ich tam supnem priamo z variaceho sa hrnca. V recepte Nepouzivajte (!) dodatocne sol, pretoze syry su slane.
  2. Vo velkej palacinkovej vysokostennej panvici na slabsom ohni si rozpustim maslo spolu so slahackou, pridam cesnak, cesnakovu sol, sol, korenie a ked zacne bublat prisypem postruhany syr. (Ja pouzivam 'Romano' to je taky pikantnejsi, ostry tvrdy syr, a neviem, cim by sa doma najlepsie nahradil, tak pouzite nieco podobne tomuto popisu)- dalej pridanim strúhaneho parmezánu. Nedovolte, aby sa omacka zacala varit- je hotova hned ako sa vsetko rozpusti a spoji dokopy a teda hned do panvice pridame horuce cestoviny - avsak tolko, aby vsetky boli krasne obalene omackou. Podavame okamzite v hlbokych tanieroch a navrch posypane viacej struhanym syrom. Tolko k 'originalnemu' svojsky velmi sytemu receptu. Ako obmenu niekedy mozeme pridat aj susene paradajky, alebo tuto pastu mozete mat ako prilohu k inak dost jednotvarnym grilovanym ci rychlo opecenym kuracim prsickam, alebo si ju doplnit niecim na co mate prave chut a je to okolo, ako napr. ti, ktori maju radi stiplavu stravu si pridaju chilli papricku a ihned pozmenia original receptu ...
  3. Miesany zeleninovy salatik s paradajkou a len jednoduchym balsamic vinaigrette - mate spokojnu a vdacnu spolocnost stravnikov. Dobru chut!