Foto: cesminaz
Lepšie by sa hodil názov "Letná zeleninka s kuracím mäsom" :-) ale kedže recept mám z českého časopisu Katka presne pod týmto názvom..nebudem ho Zobraziť celý popisLepšie by sa hodil názov "Letná zeleninka s kuracím mäsom" :-) ale kedže recept mám z českého časopisu Katka presne pod týmto názvom..nebudem ho menit :-) hlavné je,že chutí..a verte chutí naozaj skvelo ;-DD
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 |
|
1/2 kg |
|
5 - 6 ks |
|
300 g |
|
4 - 5 ks |
|
|
|
|
|
2 PL (alebo jogurt) |
|
Zálievka: | |
1 hrsť |
|
50 ml (alebo rastlinný olej) |
|
|
|
|
|
2 PL (nemusia byť) |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme zeleninu.Karfiol rozobereme na menšie ružičky,mrkvu si nakrájame na pásiky,zelenú fazulku tiež..ja som dala svoju zo záhrady,tá je dlhá a široká,preto som ju prekrojila na polovicu a potom este raz pozdľž,aby bol znej pásik ako mrkva :-) ale kto má takú tenkú zelenú fazulku,ten ju prekrajovať nemusí
-
2
Karfiolové ružičky a fazulku dáme do slanej vody na 8-10 minut povarit,scedíme a dáme zatial bokom.
- 3
Teraz si na masle udusíme na kocky pokrájané prsia,ktoré sme posolili,to je asi 5 minutiek :-) morčacie trvajú dlhšie.Ked nám mäso zmäklo,vybereme ho na jeden tanier,popepšujeme a dáme bokom.Teraz do tej panvici na vypečený tuk dáme na kolieska nakrájanú cibulku a pripravenú mrkvu,oboje podusime-opečieme,mrkva má zmäknúť.
- 4
Ked máme mrkvu mäkkú,pridáme k nej ostatnú zeleninu a zlahka premiešame.Potom pridáme mäso a nakoniec zálievku,v ktorej sme zmiešali olej+posekanú pažitku+mandle+trocha sol a pepš :-) vlastne podla chuti.. a opatrne premiešame.
- 5
...a môžme podávat..je to naozaj velmi chutné,rychle a ľahké zeleninové jedlo,na ktorom si môžme pochunať naozaj "hocikedy" ked nás chytí hlad ;-D Prajem dobrú chuť..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
bude zajtra..
ešte kúpiť mladé prsia
tie sa veľmi krátko dusia
zeleninku máme
to si pochutnáme..!!
zdravím
rada som-že rýchlo to spravím..
:-)