Fazuľové struky s kuracím mäsom

cesminaz - fotkacesminaz, 18. júla 2013
Fazuľové struky s kuracím mäsom
Foto: cesminaz

Lepšie by sa hodil názov "Letná zeleninka s kuracím mäsom" :-) ale kedže recept mám z českého časopisu Katka presne pod týmto názvom..nebudem ho Zobraziť celý popisLepšie by sa hodil názov "Letná zeleninka s kuracím mäsom" :-) ale kedže recept mám z českého časopisu Katka presne pod týmto názvom..nebudem ho menit :-) hlavné je,že chutí..a verte chutí naozaj skvelo ;-DD

25-30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
1/2 kg
5 - 6 ks
300 g
4 - 5 ks
2 PL (alebo jogurt)
Zálievka:
1 hrsť
50 ml (alebo rastlinný olej)
2 PL (nemusia byť)




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme zeleninu.Karfiol rozobereme na menšie ružičky,mrkvu si nakrájame na pásiky,zelenú fazulku tiež..ja som dala svoju zo záhrady,tá je dlhá a široká,preto som ju prekrojila na polovicu a potom este raz pozdľž,aby bol znej pásik ako mrkva :-) ale kto má takú tenkú zelenú fazulku,ten ju prekrajovať nemusí

    Fazuľové struky s kuracím mäsom - obrázok 1
  2. 2

    Karfiolové ružičky a fazulku dáme do slanej vody na 8-10 minut povarit,scedíme a dáme zatial bokom.

  3. 3

    Teraz si na masle udusíme na kocky pokrájané prsia,ktoré sme posolili,to je asi 5 minutiek :-) morčacie trvajú dlhšie.Ked nám mäso zmäklo,vybereme ho na jeden tanier,popepšujeme a dáme bokom.Teraz do tej panvici na vypečený tuk dáme na kolieska nakrájanú cibulku a pripravenú mrkvu,oboje podusime-opečieme,mrkva má zmäknúť.

    Fazuľové struky s kuracím mäsom - obrázok 3
  4. 4

    Ked máme mrkvu mäkkú,pridáme k nej ostatnú zeleninu a zlahka premiešame.Potom pridáme mäso a nakoniec zálievku,v ktorej sme zmiešali olej+posekanú pažitku+mandle+trocha sol a pepš :-) vlastne podla chuti.. a opatrne premiešame.

    Fazuľové struky s kuracím mäsom - obrázok 4
  5. 5

    ...a môžme podávat..je to naozaj velmi chutné,rychle a ľahké zeleninové jedlo,na ktorom si môžme pochunať naozaj "hocikedy" ked nás chytí hlad ;-D Prajem dobrú chuť..

Diskusia k receptu

tiginko
že popepšujeme :-) ... aj ja milujem takéto recepty: ľahké mäsko, alebo rybka na masle, trochu tepelne upravená sezónna zeleninka s bylinkami, poprípade sójovou omáčkou, cesnakom.... najlepšie recepty na leto. Chválim!
kabanoska
Super ľahké letné jedlo. Ja ich robievam troška ináč , ale je na každom kto si aké ingrediencie pridá.
radost
čo ľahké je..rýchle..a navyše chutné-to pripraviť je nutné..
bude zajtra..
ešte kúpiť mladé prsia
tie sa veľmi krátko dusia
zeleninku máme
to si pochutnáme..!!
zdravím
rada som-že rýchlo to spravím..
:-)
cesminaz
Draha @radost ..tesi ma,ze sa ti jedlo paci a budem poctena,ak ho vyskusas ;-P Je to rychle,jednoduche a chutne jedlo. Najvacsiu radost budem mat,ak vam to bude chutit! Daj mi potom vediet :-)
katy321
Popepsujeme je zlate :) ide mi tento recept jak na zavolanou lebo som hladala ako chutne pripravit struky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia