Fazuľové struky s kuracím mäsom

Autor receptu: cesminaz

Lepšie by sa hodil názov "Letná zeleninka s kuracím mäsom" :-) ale kedže recept mám z českého časopisu Katka presne pod týmto názvom..nebudem ho menit :-) hlavné je,že chutí..a verte chutí naozaj skvelo ;-DD

25-30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si pripravíme zeleninu.Karfiol rozobereme na menšie ružičky,mrkvu si nakrájame na pásiky,zelenú fazulku tiež..ja som dala svoju zo záhrady,tá je dlhá a široká,preto som ju prekrojila na polovicu a potom este raz pozdľž,aby bol znej pásik ako mrkva :-) ale kto má takú tenkú zelenú fazulku,ten ju prekrajovať nemusí
  2. Karfiolové ružičky a fazulku dáme do slanej vody na 8-10 minut povarit,scedíme a dáme zatial bokom.
  3. Teraz si na masle udusíme na kocky pokrájané prsia,ktoré sme posolili,to je asi 5 minutiek :-) morčacie trvajú dlhšie.Ked nám mäso zmäklo,vybereme ho na jeden tanier,popepšujeme a dáme bokom.Teraz do tej panvici na vypečený tuk dáme na kolieska nakrájanú cibulku a pripravenú mrkvu,oboje podusime-opečieme,mrkva má zmäknúť.
  4. Ked máme mrkvu mäkkú,pridáme k nej ostatnú zeleninu a zlahka premiešame.Potom pridáme mäso a nakoniec zálievku,v ktorej sme zmiešali olej+posekanú pažitku+mandle+trocha sol a pepš :-) vlastne podla chuti.. a opatrne premiešame.
  5. ...a môžme podávat..je to naozaj velmi chutné,rychle a ľahké zeleninové jedlo,na ktorom si môžme pochunať naozaj "hocikedy" ked nás chytí hlad ;-D Prajem dobrú chuť..