Foto: daniella9
Moje prvé fašírky v živote, ktoré som urobila sama bez pomoci mojej mamy:-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vločky uvaríme v cca. 500 ml vody na hustú kašu, dajte pozor aby sa vám nepripálili. Na oleji speníme na drobno nasekanú cibuľu, pridáme cesnak a po chvíľke ich pridáme k vločkám. Primiešame vajíčko, potom zamiešame nasekanú petržlenovú vňať a nakoniec podľa chuti pridáme soľ a korenie. Ak treba, tak pridáme ešte trochu strúhanky, aby to bolo celé hustejšie. Necháme chvíľu odpočívať.
-
2
Vyformujeme si fašírky. Ja som robila také placaté a menšie, bolo ich asi tak 20 ks. Tá vločková kaša sa riadne lepila, tak som si potrela prsty a dlane olejom a troškou strúhanky a fašírky som obalila v strúhanke veľmi rýchlo.:-)
-
3
Usmažíme ich na oleji. Na panvicu sa mi ich zmestila pekná kôpka:-)
-
4
Podávame s varenými zemiakmi a nejakým dobrým šalátom, ja som zvolila jeden z mojich najobľúbenejších - paradajka s cibuľkou, soľou a čiernym mletým korením. HoTovo, dobrú chuť:-)
Ty si príkladom.Ovsené vločky som ešte nejedol
preto si recept uložím a v budúcnosti iste vyskúšam.
Ďakujem