Fašírky z ovsených vločiek
Autor receptu: daniella9
Moje prvé fašírky v živote, ktoré som urobila sama bez pomoci mojej mamy:-)
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Vločky uvaríme v cca. 500 ml vody na hustú kašu, dajte pozor aby sa vám nepripálili. Na oleji speníme na drobno nasekanú cibuľu, pridáme cesnak a po chvíľke ich pridáme k vločkám. Primiešame vajíčko, potom zamiešame nasekanú petržlenovú vňať a nakoniec podľa chuti pridáme soľ a korenie. Ak treba, tak pridáme ešte trochu strúhanky, aby to bolo celé hustejšie.
Necháme chvíľu odpočívať.
- Vyformujeme si fašírky. Ja som robila také placaté a menšie, bolo ich asi tak 20 ks. Tá vločková kaša sa riadne lepila, tak som si potrela prsty a dlane olejom a troškou strúhanky a fašírky som obalila v strúhanke veľmi rýchlo.:-)
- Usmažíme ich na oleji. Na panvicu sa mi ich zmestila pekná kôpka:-)
- Podávame s varenými zemiakmi a nejakým dobrým šalátom, ja som zvolila jeden z mojich najobľúbenejších - paradajka s cibuľkou, soľou a čiernym mletým korením.
HoTovo,
dobrú chuť:-)