Farmársky mrkvový koláč

mrcookiecook - fotkamrcookiecook, 9. novembra 2014

Recept som našiel na internete. Prvý pokus dopadol výborne a po koláči sa len tak zaprášilo... Zožal úspech aj počas návštevy mojej sestry, ktorá Zobraziť celý popisRecept som našiel na internete. Prvý pokus dopadol výborne a po koláči sa len tak zaprášilo... Zožal úspech aj počas návštevy mojej sestry, ktorá ho tiež hneď doma upiekla deťom a koláč bodoval ďalej. Vďaka nenáročnosti, výbornej chuti a vôni tento recept koluje ďalej po rodine a známych. Kto skúsi, neobanuje... :-)

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
150 g (alebo obyčajný)
170 g
100 g (alebo maslo)
80 g
3 ks
1 ks
3 PL
z 1 citróna
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame ostatné suroviny: tuk, múku, prášok do pečiva, citrónovú šťavu a postrúhanú kôru, tri lyžice hrozienok, kokos a postrúhanú mrkvu. Všetko dobre premiešame...

    Farmársky mrkvový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, zmes vyklopíme a rovnomerne rozotrieme. Dáme piecť približne na 40. minút pri teplote 180°C (záleží od trúby, ja som piekol na 150°C). Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom...

  3. 3

    Dobrú chuť! :-)

    Farmársky mrkvový koláč - obrázok 3

Diskusia k receptu

havino
dobre vyzerá podľa surovín, ale aj foto parádne máš
@afataga , šak sú na ňom suché stébla, nevidíš ??? a aj drievka vedľa nejaké :-)
lilu212
Neodolám a spýtam sa, či sa dá použiť i obyčajná hladká múka namiesto špaldovej. Ak áno ? Tak ten recept určite vyskúšam.
afataga
@katka78 to nebola srandicka, ale normalna veta opytovacia, lebo naozaj neviem, co je na nom farmarske, zeby ta hera? alebo kokos? alebo trstinovy cukor? no ale odpovede som sa nedozila :-(
violeta
@mrcookiecook , vyskúšala som tento koláč, škoda, že si nenapísal rozmer formy, v ktorej si ho pripravoval, ja som ho piekla vo forme s priemerom 21cm a zostal mi príliš nízky, nakolko objem sa pri pečení príliš nezväčšil (chcela som sa spýtať, či to tak bolo aj u teba, alebo som niekde spravila chybu), aj u nás sa hneď zjedol, možno preto, že je dosť malý, ale uznávam, je aj chutný, ja som ubrala cukor na 100g, bol aj tak dosť sladký, nabudúce dám ešte menej a miesto hery, som dala maslo, to je zrejme to najmenej....pekný večer...
mrcookiecook
No, musím teda vybaviť pár otázok. afataga, prečo je tento koláč farmársky, to ja neviem. Našiel som ho pod týmto názvom na internete. Možno ho vymyslel nejaký farmár... :-) lilu212, myslím, že špaldová múka sa môže vymeniť za hladkú, ale neskúšal som to v tomto prípade. Skúšal som to opačne, obyčajnú múku som vymenil za špaldovú a bolo to v pohode. Treba skúsiť... :-) werdula, violeta, áno, ten koláč som mal aj ja nízky. Piekol som ho v tortovej forme s priemerom 23 cm, takže bolo to tak aj u mňa. Už som ho piekol aj z dvojitej dávky. Bol samozrejme vyšší, ale treba ubrať z cukru lebo bol dosť sladký... :-)
svedka
Vcera som upiekla,na vrch som pouzila citronovu polevu a do cesta viac citronovej stavy :) Skoro cely som ho sama zjedla :)
claudic
Mne vyšiel tiež dosť nízky a špaldovú múku som vymenila za normálnu. Síce tam mrkvu až tak cítiť nebolo a to som jej dala viac ako bolo v recepte, tento koláč bol veľmi veľmi chutný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia