Farfalle s lososovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
1 porcia |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Potom ho asi
2 – 3 minúty podusíme vo vriacej osolenej vode. Lososa očistíme, osušíme utierkou a nakrájame na kocky. Múku
so smotanou vymiešame dohladka. 100 ml vody privedieme do varu a vmiešame do nej vývar. Do vývaru miešame zmes múky so smotanou a privedieme opäť do varu.
- Lososa pridáme do omáčky a podusíme ešte asi 5 minút. Ochutíme soľou a korením. Pór necháme odkvapkať. Kôpor umyjeme a časť z neho odložíme na ozdobenie. Zvyšný kôpor nakrájame najemno a pridáme do omáčky. Medzitým nastrúhame parmezán.
- Z cestovín zlejeme vodu a necháme odkvapkať. Cestovinu, pór a lososovú omáčku naservírujeme na taniere, posypeme parmezánom a ozdobíme kôprom.
|