Foto: dora
Ide o jednoduché cestovinové jedlo, ktoré máte pripravené v priebehu 20 min. od čistenia brokolice po zasadnutie k stolu. A navyše aj neočakávane chutné!
2
porcie
porcie
Postup
-
1
Dáme variť vodu. Brokolicu umyjeme a porozdeľujeme na malé hlavičky. Keď voda zovrie, osolíme ju a nasypeme do nej brokolicu spolu s cestovinou.
- 2
Medzitým si na panvici rozpálime olivový olej, na ktorom mierne opražíme ančovičky nakrájané na malé kúsky spolu s feferonkou rozdrobenou na kúsočky a pretlačené strúčiky cesnaku.
- 3
Uvarenú brokolicu s cestovinou scedíme a vysypeme na panvicu k sardelám. Na miernom ohni ešte chvíľu zohrievame, aby sa prepojili chute a podávame posypané parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kopretina: Bohuzial ja nemam moznosti a zariadenie k vareniu na pare, ale chcem to urcite raz vyskusat a zaviest aj v mojej kuchyni vzhladom na neodskripitelne pozitivne aspekty. Brokolica sa urcite vari kratsie ako cestovina, ked ju chceme pekne chrumkat. Ale na cestovine ju mam rada rozvarenu, lebo vtedy vytvori omacku, ktora pokryje cestovinu a neposobi to ako cestovinovy salat, ale naozaj ako omacka na cestoviny. Kazdy podla svojho gusta. Myslim, ze dolezita je inspiracia. Nech uz si to chutovo prisposobi kazdy sam.
Krásne foto...