Farebný hrniec (fotorecept)

Autor receptu: jody

Niektoré jedlá majú pre mňa zvláštne čaro. Samozrejme, každé jedlo má svoju fantastickú chuť a každý varí tak, aby chutilo jemu a jeho blízkym a máme obľúbené a menej obľúbené jedlá... A ja mám okrem najsamobľúbených jedál ešte jednu priehradku s názvom - prekvapujúca chuť. Tak toto je jedno z nich. :-)

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme si suroviny. Čo sa týka paprík, farebnejšie by to bolo s tými kadejakými hrubostenými paprikami, ale... Tie čo dostať kúpiť u nás, majú podľa mňa chuť ako tráva a keďže je chuť pre mňa podstatnejšia, používam len klasickú zelenú papriku a/alebo kápiu.
  2. Na oleji opražíme cesnak nakrájaný na plátky.
  3. Pridáme mäso pokrájané na malé kocky a prudko opečieme až sa zatiahne.
  4. Posolíme, posypeme vňaťou...
  5. ...mletou paprikou, potom podlejeme vrelou vodou a dusíme.
  6. Keď je mäsko polomäkké, pridáme na ružičky rozobratý karfiol. Ak je málo šťavy, podlejeme a dusíme ďalej.
  7. Mäsko je mäkké, karfiol takmer tiež a prichádza čas pridať papriky nakrájané na ostrouhlé kosoštvorce, prinajhoršom rovnobežníky. No, že ste to vy, tak nech sú to aj lichobežníky a iné útvary... :-)
  8. Finta je v tom, že sa papriky podusia len maximálne 10 minút, aby sa nerozvarili na kašu. Počas tohto času ešte zasypeme trochou strúhanky na zahustenie a zjemníme plátkom masla.
  9. Ako príloha sa hodí ryža. Takže si ju spolu s kari korením poriadne poopekáme na horúcom oleji. Pražíme, kým sa uvoľní vôňa. Potom podlejeme vodou, posolíme, pridáme vňať a udusíme do mäkka.
  10. Nuž a nakoniec naložíme koľko komu chutí a vychutnávame. Dobrú chuť prajem! :-)