Farebný hrniec (fotorecept)
Autor receptu: jody
Niektoré jedlá majú pre mňa zvláštne čaro. Samozrejme, každé jedlo má svoju fantastickú
chuť a každý varí tak, aby chutilo jemu a jeho blízkym a máme obľúbené a menej
obľúbené jedlá... A ja mám okrem najsamobľúbených jedál ešte jednu priehradku s
názvom - prekvapujúca chuť. Tak toto je jedno z nich. :-)
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si suroviny. Čo sa týka paprík, farebnejšie by to bolo s tými kadejakými hrubostenými paprikami, ale... Tie čo dostať kúpiť u nás, majú podľa mňa chuť ako tráva a keďže je chuť pre mňa podstatnejšia, používam len klasickú zelenú papriku a/alebo kápiu.
- Na oleji opražíme cesnak nakrájaný na plátky.
- Pridáme mäso pokrájané na malé kocky a prudko opečieme až sa zatiahne.
- Posolíme, posypeme vňaťou...
- ...mletou paprikou, potom podlejeme vrelou vodou a dusíme.
- Keď je mäsko polomäkké, pridáme na ružičky rozobratý karfiol. Ak je málo šťavy, podlejeme a dusíme ďalej.
- Mäsko je mäkké, karfiol takmer tiež a prichádza čas pridať papriky nakrájané na ostrouhlé kosoštvorce, prinajhoršom rovnobežníky. No, že ste to vy, tak nech sú to aj lichobežníky a iné útvary... :-)
- Finta je v tom, že sa papriky podusia len maximálne 10 minút, aby sa nerozvarili na kašu. Počas tohto času ešte zasypeme trochou strúhanky na zahustenie a zjemníme plátkom masla.
- Ako príloha sa hodí ryža. Takže si ju spolu s kari korením poriadne poopekáme na horúcom oleji. Pražíme, kým sa uvoľní vôňa. Potom podlejeme vodou, posolíme, pridáme vňať a udusíme do mäkka.
- Nuž a nakoniec naložíme koľko komu chutí a vychutnávame. Dobrú chuť prajem! :-)