Farebné makrónky bez potravinárskej farby videorecept
12-14 minút
na 150 °C
na 150 °C
Foto: laylastastykitchen
Postup
-
1
Bielky izbovej teploty som začala šľahať. Najskôr na pomalých otáčkach, potom postupne treba pridať na vyššie otáčky. Šľahala som do hustej peny.
- 2
Potom som do peny postupne preosiala práškový cukor, mandľovú múku a kakao. Cesto je hotové, keď už je takej strednej hustoty, nemá byť príliš tekuté. Treba to kontrolovať počas miešania. Z cesta som vytláčala makrónky na plech s papierom na pečenie.
- 3
Makrónky som nechala vysušiť na vzduchu. Povrch makróniek musí byť úplne suchý predtým ako ich dáte do rúry. Doba sušenia môže byť rôzna, záleží to od teploty v miestnosti kde ich sušíte.
- 4
Piekla som ich vo vyhriatej rúre na 150 °C približne 12-14 minút. Naplnila som ich mascarpone zmiešaným s Nutellou.
Tiež makrónky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem :-)
Dakujem za pekny koment. Tesim sa, ze sa vam pacia :-)
Dakujem :-) urcite sa vam podaria... tie makronky v chladnicke chvilu vydrzia :-) niekto ich skladuje aj 2 tyzdne. No ja by som ich tak dlho nenechavala. Ja by som povedala, ze max 6 dni. Dlhsie by som ich nenechavala koli kremu kedze je tam mascarpone Ale ani s maslovym krémom by som ich dlhsie nedrzala.
super dakujem :-) to mi uplne staci, ja som sa bala aby mi napr po dvoch - troch dnoch nejako nenavlhli, uz sa tesim ako prekvapim kamaratov na oslave :-) krasny den!
Tie makronky v chladnicke trochu zmaknu ale nenavlhnu :-)