Farebná torta
Autor receptu: mbo
Túto tortu robievam k narodeninám. Dlho som
hľadala recept, veľa som ich vyskúšala až som si
vytvorila recept podľa našich chutí.
12 porcií |
180 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup
- Hera + cukor + van. struk - zmiešať . Pridávať postupne preosiatu múku + kypriaci prášok a mlieko. Vyšľahat bielky + soľ. Obe masy zmiešať dokopy. Cesto podľa váhy rozdeliť ( ja som rozdelila na 3 - dá sa aj na 6) a pridať farbivo aby mala každá časť cesta postupne tmavšiu farbu.
- Krém - zmiešať maslo alebo maslovú heru + mascarpone + tvarov + cukor podľa chuti.
- Upečené cesta po vychladnuti potreť krémom. Potom poukladať na seba aby boli od najtmavsieho na spodku po najsvetlejsie na vrchu. Nakoniec potret tortu prvou tenkou vrstvou krému a dať ochladiť na 1 hodinu. Potom potret ešte jednou vrstvou krému dať znova vychladit. Nakoniec vychladenu tortu vyhladit a dozdobyť podľa fantázie.