Farebná torta

Autor receptu: mbo

Túto tortu robievam k narodeninám. Dlho som hľadala recept, veľa som ich vyskúšala až som si vytvorila recept podľa našich chutí.

12
porcií
180 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Postup

  1. Hera + cukor + van. struk - zmiešať . Pridávať postupne preosiatu múku + kypriaci prášok a mlieko. Vyšľahat bielky + soľ. Obe masy zmiešať dokopy. Cesto podľa váhy rozdeliť ( ja som rozdelila na 3 - dá sa aj na 6) a pridať farbivo aby mala každá časť cesta postupne tmavšiu farbu.
  2. Krém - zmiešať maslo alebo maslovú heru + mascarpone + tvarov + cukor podľa chuti.
  3. Upečené cesta po vychladnuti potreť krémom. Potom poukladať na seba aby boli od najtmavsieho na spodku po najsvetlejsie na vrchu. Nakoniec potret tortu prvou tenkou vrstvou krému a dať ochladiť na 1 hodinu. Potom potret ešte jednou vrstvou krému dať znova vychladit. Nakoniec vychladenu tortu vyhladit a dozdobyť podľa fantázie.